Založ si blog

Z prázdneho kýblika (A. Danka) duní . . . národniarska kritika

Už som si zvykol, že z košiara národniarov prichádza „hrdo, odborne a slušne“ mnoho toho, čo bežný človek vidí ako – neslušné … iste, politik môže byť hrdý aj na neslušnosť, či neodbornosť, ak z toho niečo kvapne … nie ?

Z krčaha národniarov alebo skôr hrdzavého kýblika akosi prestáva kvapkať. Ukazujú to aj pravidelné prieskumy verejnej mienky, kde sa národniari pomaly a iste prepadajú na pozície, ohrozujúce ich parlamentné postavenie. Nie, nemôžeme sa diviť, však práve A.Danko ukázal dokonalú verziu odvrátenej strany slov „hrdo, odborne a slušne“. A som celkom zvedavý, ako sa vlastne vyvrbí dianie okolo jeho rigoróznej práce a jej kritikov, kde (ak sa nemýlim) hovoril šéf národniarov čosi o právnom postupe a obrane svojho mena, no zdá sa … že to také horúce nebolo, alebo skôr by to mohlo dopadnúť inak, než prezentoval. Ale to je jeho záležitosť a akosi nevidím dôvody, aby som sa tým zaťažoval.

Celkom ma zaujali dve myšlienky – prvou bola úvaha o znižovaní daní pre právnické osoby na úroveň 15%, a druhou kritika Z.Čaputovej, ktorú národniari označili za marketingový produkt ESET-u. V prvom prípade by ma celkom zaujímalo, kto navrhovaný výpadok v príjmoch štátneho rozpočtu zaplatí. Hoci sa Danko tvári národne, asi do národa nezaraďuje pospolitý ľud, pretože ten sa obvykle skladá na následky podobných, infantilných nápadov. Iste, podstatu návrhu národniarov chápem a tá súvisí hlavne s ich budúcnosťou, a udržaním pozície v parlamente.

V otázke kritiky kandidatúry Z.Čaputovej vo vzťahu k ESET-u a Progresívnemu Slovensku mám jednu otázku – akú osobnosť ponúkli na post prezidenta – národniari ?

Nemuseli by sme sa dnes baviť o Čaputovej, Harabinovi, Daňovi, Šefčovičovi, Mistríkovi či iných kandidátoch, ak by národniari ponúkli osobnosť, rešpektovanú národom, ktorá by každou sekundou svojho minulého života dokazovala, že záujem národa stavia nad všetkým … a čo teda ponúkli národniari ? Nič. Iste, situácia počas posledných dvoch rokov jasne ukazovala, že práve u A.Danka by mohol byť tichou ambíciou post prezidenta SR. Mohol, ale nestalo sa a šéf národniarov si to sám zapríčinil. Nejdem polemizovať o pôvode jeho rigoróznej práce, nie som odborník v tejto oblasti a v podstate mi je srdečne jedno, akým spôsobom vznikla, pretože som presvedčený, že každá univerzita má dostatok odborníkov, ktorí by mali byť schopní vyhodnotiť práce svojich študentov. Danko si všetky svoje šance na akékoľvek budúce postavenie doslova odstrelil vo vlastnej réžii, a to postojom v spomínanej kauze. Najprv utajením práce, a potom nezmyselnými vystúpeniami.

Neviem, ale akosi začínam mať plné zuby „národniarov“. Majú plné ústa záujmov národa, snahy o zlepšenie jeho života, ale realita vyzerá dosť odlišne. Akosi som v roku 2016 veril, že konečne niekto skúsi urobiť poriadok v cestovnom ruchu, no všetko začalo a skončilo rekreačnými poukazmi, čo nebolo a nie je podstatou problému v cestovnom ruchu, kde robia Slovensku dlhodobo hanbu rôzni špekulanti a amatéri. A v tejto oblasti sa neurobilo nič. Zdá sa, že všetko skončilo u národniarov získaním kresiel v parlamente, účasťou vo vládnej koalícii a rozdelením ministerských postov.

Kritika národniarov síce duní, ale jej zvuk pripomína ozvenu z prázdneho kýblika. A vidím to tak, že na Slovensku nemáme národnú stranu, máme len niekoľko subjektov, ktoré sa na národné – hrajú.

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

polícia oživovanie

VIDEO: Išlo o sekundy. Petržalskí policajti nezaváhali, zachránili život mužovi

25.04.2024 18:00

Policajti sa pristavili pri dopravnej nehode, keď si zrazu všimli na zemi muža v bezvedomí.

jazierko, záhradné jazierko, zima, mráz

SHMÚ: Na celom Slovensku sa v noci môže vyskytnúť prízemný mráz

25.04.2024 17:18

Slovenský hydrometeorologický ústav vydal výstrahu prvého stupňa.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9465036x
Priemerná čítanosť článkov: 3871x

Autor blogu