Založ si blog

Keby hlúposť kvitla . . .

… včely by nestíhali … výrok som si požičal od bývalého politika M.Gaľu, ktorý už nie je medzi nami, ale jeho slová sú nadčasové …

A možno by si ich mali prečítať hlavne tí, ktorí chcú verejnosť informovať zodpovedne, seriózne, a ešte neviem ako … a majú také veľké ego, že radšej ani nevychádzajú poriadne na ulicu, lebo by potrebovali periskop, aby si videli pod nohy a nepotkýnali sa pri každom kroku.

Za človekom ostáva práca a výsledky, za ľaľom ostávajú reči, vymyslené zásluhy, skutky, diela … ľaľo nechápe, že pravda má pomalé topánky, no všade je včas a presne podľa potreby. Ľaľo môže zavrieť pred pravdou oči, ale nič nezmení na tom, kým naozaj je … a nič na tom nemení ani potlesk duševne narušených ľudí, ktorí trávia obťažovaním iných desiatky hodín, pretože na ucelený prejav vlastných myšlienok nemajú potrebnú výbavu.

Hlúposť škodí najviac okoliu hlupáka … ani tento výrok nie je môj, kedysi ho poslal do sveta J.Werich …

Velikán českého a vlastne aj československého filmu by sa asi dnes zhrozil, aké podivné existencie sa vydávajú za jeho priateľov. Najmä tie, ktoré kedysi zbierali funkcie a miesta, ktorých sa držali zubami-nechtami, a nebyť zmeny spoločenských pomerov, vynášali by ich z úradov – nohami napred.

A dnes sa cítia ubití niekdajším režimom, počas ktorého dovolenkovali v Juhoslávii, cestovali opakovane do západnej časti dnešného Nemecka, či pracovali na miestach pod dôslednou kontrolou bývalej ŠTB. Niektorí sa dokonca dnes vydávajú za bojovníkov proti diktatúre … nie, nie je to smiešne, ale trápne.

No nič, prežijeme aj ľaľov s nafukovacím egom … však raz pôjde okolo niekto so špendlíkom a ostane … ľaľo …

 

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Európska únia / EÚ / Brusel /

Hrabko: EÚ nemôže meniť eurofondy podľa výsledkov parlamentných volieb

20.04.2024 07:52

List KDH do Bruselu, ktorý žiada, aby občania Slovenska neboli trestaní odobraním eurofondov, považuje publicista za posolstvo dovnútra štátu.

vojna na Ukrajine, Charkov

ONLINE: Chcú Rusi obsadiť Charkov? Lavrov naznačil, že by tvoril 'sanitárnu zónu' okolo Ruska

20.04.2024 07:35

Ruský záujem o Charkov môže súvisieť s vytvorením "sanitárnej zóny" okolo ruských obcí, aby boli mimo dostrelu ukrajinskej armády.

archeológovia, Kremnička, Banská Bystrica

Unikát na Slovensku aj v okolitých štátoch: Miesto brutálnych popráv skúmajú archeológovia

20.04.2024 07:00

V lokalite krvavého masakru ide o novátorský počin slovenskej archeológie. V banskobystrickej časti Kremnička odštartovali výskum na mieste masových popráv.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9457688x
Priemerná čítanosť článkov: 3868x

Autor blogu