Založ si blog

SNS s A. Dankom nepatrí do parlamentu

Pre riešenie problematiky cestovného ruchu sľuboval A.Danko mnoho už pred voľbami 2016. Nesplnil v podstate skoro nič a dnes opäť len sľubuje, čo však po voľbách 2020 skoro s istotou – nesplní. Nehovoriac o tom, že v zúfalej snahe o zachovanie parlamentnej účasti vyťahuje predseda národniarov aj karty hrubého nacionalizmu, ktorý nemá nič spoločného s vlastenectvom.

Klasickou ukážkou zúfalstva národniarov môže byť omieľaná karta hokejových dresov, ktorá je povestnou búrkou v pohári vody a jej jediným cieľom je odpútanie pozornosti od rôznych prešľapov zástupcov „najväčších“ Slovákov. Je v tejto súvislosti zaujímavé pripomenúť, že sa národniari nedokázali ani len zamak vzoprieť voči vulgárnej dehonestácii slovenského jazyka v podobe názvu jednej súťaže – The Voice Česko-Slovensko. Práve tam sa žiadal tvrdý zásah a nemilosrdný trest, pretože v slovenskom jazyku máme slovo „hlas“.

(Iste, hokejové dresy sa nepáčia ani mne, ale tento pocit mám až na malé výnimky dlhé roky)

No vráťme sa späť k A.Dankovi. V čase kauzy rigoróznej práce padali z jeho úst tvrdé slová na adresu kritikov, sprevádzané dovetkami, že vec sa bude riešiť aj na právnej úrovni. Kauza utíchla a rovnako utíchli aj „snahy“ šéfa národniarov o právne očistenie svojho mena. Nečudo, po stanovisku komisie banskobystrickej univerzity by išiel do podobného sporu len politický samovrah.

Sľuby okolo cestovného ruchu, dané A.Dankom nemusí brať nikto vážne. A nič na tom nemenia ani rekreačné poukazy, ktoré boli skôr takým rožkom na opitie nepriateľa, než systémovým krokom.

Nereálny je aj sľub vzniku ministerstva, ktoré by sa venovalo cestovnému ruchu, pretože v tomto období to nedokáže Danko presadiť, a čo bude v budúcom, po parlamentných voľbách v roku 2020, to nikto nevie. A tak sa skôr jedná o čisto populistické klamstvo, ktoré je bežným nástrojom politikov bez výnimky.

Problémy cestovného ruchu sú dlhodobého rázu, a dodnes sa ich nikto nesnažil riešiť, a sotva niekedy bude. Kto sa pohybuje aspoň okrajovo v tejto oblasti, tak ich pozná. Môžeme začať nekvalitou a predraženými službami … môžeme skončiť „podnikateľmi“ v cestovnom ruchu, ktorí si touto cestou skôr vytvárajú náklady do daňového priznania, než by sa chceli reálne tejto oblasti venovať. Alebo môžeme pripomenúť katastrofálny stav slovenského kúpeľníctva, ktorý kedysi začal devastáciou kúpeľov v Korytnici a naposledy pokračoval známymi problémami v kúpeľoch Brusno. Čo urobil Danko alebo národniari, aby k podobnému vývoju nedošlo ? Pohľadom na dianie od roku 2016 – nič. Namiesto plnenia sľubov sa vybíjal v súbojoch s kráľom politického vulgarizmu I.Matovičom a vymýšľaním rôznych, pre spoločnosť nepodstatných pravidiel.

Národniari pod vedením A.Danka nepatria do parlamentu …

Je alarmujúce, že na Slovensku nemáme skutočnú národnú stranu, pretože SNS touto stranou určite nie je. Ak by naozaj záležalo Dankovi na hrdosti, slušnosti a odbornosti, v prvom rade by bol sám vyvodil voči sebe zodpovednosť a po kauze rigoróznej práce opustil funkciu predsedu NR SR. Ak nevie, prečo by tak mal urobiť – vo svete odstúpili politické špičky aj za oveľa menšie kauzy.

A to už nespomíname jeho funkciu „torpéda“ v zahraničnej politike, kde často koná proti oficiálnym postupom slovenskej zahraničnej politiky. Nie, jeho postoj voči Rusku, teda vyrovnané vzťahy aj s týmto štátom, neovplyvnené ekonomickými a veľmocenskými záujmami EÚ a USA, je správny. Ale niekedy je menej – viac. A podkopávanie stoličky pod rezortom diplomacie len pre vlastné antipatie a budúci prospech, založený na dlhodobom znechutení časti voličov z politiky SMER-u … to je predsa len nezodpovedné, a príliš priehľadné.

Je nepochybné, že potrebujeme v parlamente aj politický subjekt, zastupujúci národné záujmy Slovenska. Nie však subjekt typu SNS, vedenej A.Dankom. Vlastenectvo by malo byť pocitom srdca, nie predmetom dosiahnutia vlastného cieľa. Nedá sa však pochybovať, že v prípade súčasnej SNS a A.Danka platí to druhé – teda predmet na dosiahnutie vlastného cieľa.

 

 

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Kandidatúra A. Danka je drzosťou najhrubšieho zrna

21.01.2024

A len potvrdzuje, že úrad prezidenta je zbytočný.Namiesto osobností máme ponuku politických pobehajov. Čo neplatí len o Dankovi.Všimol si napríklad Korčok,ako vyzerá žiadosť o vstup na územie nášho „spojenca“ USA ? Američania cestujú na Slovensko bez obmedzení, Slováci pri ceste do USA musia súhlasiť so stratou práva na ochranu osobných údajov a zdieľaním [...]

putin, kim

Putin podal Kimovi pomocnú ruku: Zablokoval dohľad OSN nad sankciami voči KĽDR

28.03.2024 22:10

Kroky Ruska podľa hovorcu amerického ministerstva zahraničných vecí Matthewa Millera "cynicky oslabujú" medzinárodný mier

Juraj Blanár

Blanár: Vstup do NATO bol významný krok, potvrdzujúci váhu aj dnes

28.03.2024 21:53

Aliancia je predovšetkým obranná a mierová organizácia, zdôraznil minister.

Izrael Palestína Hamas Vojna humanitárna pomoc

Súdny dvor nariadil Izraelu, aby nebránil humanitárnej pomoci smerujúcej do Gazy

28.03.2024 21:38

Hlavný súdny orgán OSN reagoval na podnety Juhoafrickej republiky. Tá obvinila Izrael z genocídy.

Tragická nehoda slovenského autobusu v Chorvátsku.

Autobus v JAR sa zrútil z mosta, zahynulo 45 cestujúcich

28.03.2024 21:15

Nehodu prežilo len osemročné dieťa, ktoré záchranári previezli s vážnymi zraneniami do nemocnice.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,444
Celková čítanosť: 9432721x
Priemerná čítanosť článkov: 3860x

Autor blogu