Založ si blog

Vláda teplorožkára Sulíka prinesie krach Slovenska

Nie, netreba si robiť ilúzie o politike a odbornosti liberálov. Dôchodky by najradšej nevyplácali žiadne a ľudia by mali podľa ich vízie Slovenska mať vedľa stola povinne rakvu, aby ich rovno odniesli na miesto posledného odpočinku.

Zúfalý teplorožkár Sulík, ktorého najviac trápi, že si nemôže nakúpiť teplé rožky počas sviatkov, je proste politik s asociálnym myslením. Mimochodom, nejde mi do hlavy, prečo namiesto nariekanie nad nedostupnosťou rožkov počas sviatkov si jednoducho neotvorí pekáreň a nezamestná tam spolustraníkov, príbuzných či priateľov – však určite by s nadšením pracovali počas sviatkov, aby uspokojili jeho túžby, nie ?

Dôchodkový strop prinesie krach Slovenska, tvrdí Sulík. No, skôr by sa mal pýtať, kde skončili peniaze na ozdravenie bánk a či sa po predaji bánk vrátili tam, odkiaľ prišli. Asi nie, pretože kríza dôchodkových fondov sa datuje práve od tých čias. A čo sa týka toho krachu, dá sa mu jednoducho zabrániť – prestať pchať bohatým do úst zlaté lyžičky v podobe odpúšťania daní a iných nezmyslov. Možno by sa mal pozrieť do iných krajín. A zistil by, že bohatí neschudobneli napriek vysokému daňovému zaťaženiu. Čím to asi bude ?

Neexistuje žiadny rozumný dôvod, aby ľudia pracovali dlhšie ako do 65.roku života … tým skôr, že generácie dospievajúce medzi rokmi 1988-98 sa možno ani tejto hranice nedožijú, o neskoršie narodených radšej pomlčím.

Iste, “odborníci” typu Sulíka a spol.sa s obľubou vyhovárajú na demografický vývoj, rast veku dožitia a podobne. Áno, máme relatívne množstvo kmeťov, ale len zásluhou toho, že produktívny vek prežili za socializmu. Ak sa totiž pozrieme na úmrtnosť ľudí medzi 35.-50.rokom života, už dávno sme mali byť zdesení, kam smerujeme. Nehovoriac o jej porovnaní s pôrodnosťou.

Ak by išlo liberálom naozaj o zlepšenie života ľudí na Slovensku, navrhli by skutočné systémové riešenia – napríklad obnovenie mzdových tabuliek, ktoré by zabránili v tom, aby niekto pracoval dvadsať rokov za rovnakých platových podmienok. Iste, s podobným návrhom by sa asi ich volebný potenciál scvrkol na osádku povestného Matovičovho trabanta značky OĽANO. Iste, liberáli si to ešte dnes nemôžu dovoliť povedať, ale demografický vývoj a jeho dopady na Slovensko sú im ľahostajné. Však dnes je módou dovoz pracovnej sily, či rôzne migračné vízie.

A pánom je v podstate jedno, kto na nich robí a odkiaľ pochádza … keď zachová ich pohodlie. No nemalo by to byť jedno nám, občanom a voličom. A mali by sme dať teplorožkárovi Sulíkovi čas … na postavenie pekárne. Pretože Slovensko by pod jeho vedením – skrachovalo. Minimálne v sociálnej oblasti, kde už dlhšie razia elity zásadu – plaťte, ale nič nepýtajte.

 

 

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Kandidatúra A. Danka je drzosťou najhrubšieho zrna

21.01.2024

A len potvrdzuje, že úrad prezidenta je zbytočný.Namiesto osobností máme ponuku politických pobehajov. Čo neplatí len o Dankovi.Všimol si napríklad Korčok,ako vyzerá žiadosť o vstup na územie nášho „spojenca“ USA ? Američania cestujú na Slovensko bez obmedzení, Slováci pri ceste do USA musia súhlasiť so stratou práva na ochranu osobných údajov a zdieľaním [...]

Slaboduchí politickí „znalci“ práva

17.01.2024

Jeden nevie,že so zápisom v registri trestov nesmie byť prokurátorom.A druhý sa slaboducho vykrúca z povinnosti zotrvať na mieste nehody,ktorú spôsobil. Asi je najvyšší čas zrušiť inštitúcie, ktoré im dali osvedčenie o vzdelaní. A možno aj odobrať diplomy tým,ktorí ich príkazy prijímali a vykonávali. Odňatie funkcie nie je trest.Slušné by bolo odstúpenie, ale na [...]

hlasovací preukaz

Hlasovací preukaz na prvé kolo volieb sa dá osobne vybaviť do piatka

19.03.2024 10:30

Vybaviť preukaz môže za voliča aj ním splnomocnená osoba.

Vladimir Putin, Moskva, Rusko

Útok na Volkova bol mrazivo účinný. Dokazuje návrat ruskej špionáže do studenej vojny

19.03.2024 10:25

Rusi do každej vojny vstúpili v zlom stave, potom ale postupne, vďaka vysokému počtu ľudí a nulovému rešpektu k ich strate, sa dostali do formy.

Jaroslav Haščák

V kauze Gorila opäť obvinili Haščáka a ďalšie osoby

19.03.2024 09:36, aktualizované: 09:57

Ide o trestné činy založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny či korupčné trestné činy.

Kurimany, zrútený most

Nemeckú statičku Sabine H. uznal súd za nevinnú v kauze spadnutého mosta na Spiši

19.03.2024 09:24

Tragédia si v novembri 2011 vyžiadala štyri ľudské obete a ďalších zranených.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,443
Celková čítanosť: 9421247x
Priemerná čítanosť článkov: 3856x

Autor blogu