Založ si blog

Historické Mikešoviny . ..

Aktuality by mali premenovať na – Mikešoviny. Mohla by vzniknúť nová forma Roháča, kde by hral hlavnú úlohu aktuálny deformátor dejín – Z.Mikeš. Dokonale ilustruje skutočnú úroveň Aktualít – teda hrubý propagandistický plátok …

Mikešov historický guláš o tom, ako sme tu nemuseli mať Rusov, keby nás oslobodili Američania, by bol aj smiešny, keby ho autor nemyslel vážne. A tak splodil paškvil, v ktorom pletie Rusov a Sovietov, hovorí o akýchsi troch hrdinských vojakoch v amerických uniformách, ktorí chceli ísť Prahe na pomoc a podobne. Zlatým klincom je jeho vlastná verzia konferencie v Jalte, ktorú si vykladá pre seba typicky – podľa toho, čo mu vyhovuje. Seriózny šéfredaktor seriózneho média by ho na hodinu vyhodil. Akurát smola … pri Aktualitách o serióznosť určite nejde.

Čo asi mal Mikeš z dejepisu ? Štvorku z milosti, alebo je platený propagandistický žoldnier ? Nech si na to odpovie každý sám. Na tom vôbec nezáleží. Fakty hovoria jasne –

1. Na konferencii v Jalte nesedelo Rusko, ale ZSSR.

2. ZSSR zastupoval Gruzínec Stalin

3. O oslobodení Prahy a porážke fašizmu sa nemuselo vôbec hovoriť, a nemuseli sme spadnúť do sféry sovietskeho (nie ruského) vplyvu, keby nás Hitlerovi nepredali Londýn a Paríž, a keby s Hitlerom a jeho politikou dlhodobo nekolaborovali v rôznych formách.

4. Pakt Molotov-Ribbentrop bol posledný v poradí dvojstranných dohôd s Hitlerom, pričom prvú podpísalo Poľsko v roku 1934. Aj s dodatkom o vzniku poľsko-maďarskej hranice.

Svojho času som zažil jedného partizána na školskej besede. Zanietene rozprával o boji proti fašistom, len to malo jednu chybu – v čase vypuknutia SNP mal osem rokov. Mikeš akoby mu z oka vypadol – v mene svojho pána napíše čokoľvek … partizán modernej doby. Ešte nájsť sprostý národ, ktorý mu uverí … vzorku ideálu má však pod nosom – osadenstvo redakcie Aktualít. S trochou súdnosti by jeho paškvil – spálili.

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Mykola Solskyj

NABU podozrieva ukrajinského ministra Solského z nezákonného nadobudnutia štátnej pôdy

23.04.2024 12:18

Od začiatku ruskej invázie vo februári 2022 sa na Ukrajine objavilo viacero korupčných káuz.

Súdna rada

Súdna rada je aktuálne v kompletnom zložení, budúce nominácie nebude komentovať

23.04.2024 12:01

Dvaja z aktuálnych členov súdnej rady, ktorých v minulosti zvolila do funkcie NR SR, však budú túto stredu vypočutí pred ústavnoprávnym výborom.

Maximilian Krah, Nemecko, AfD, eurovoľby

Nemecko zatklo muža za špionáž pre Čínu, odovzdával informácie z europarlamentu. Peking reaguje

23.04.2024 12:00, aktualizované: 12:11

Spolková generálna prokuratúra tvrdí, že sledoval aktivity čínskej opozície v Nemecku.

karlova ves, električka, bratislava, Segnerovsa

V Karlovej Vsi zrazila električka chodkyňu, skončila v nemocnici

23.04.2024 11:18

Polícia chodcom zdôrazňuje, že sú povinní dať električke prednosť aj na neriadených priechodoch pre chodcov.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9460579x
Priemerná čítanosť článkov: 3869x

Autor blogu