Založ si blog

Kedy budú rehabilitovaní slovenskí mafiáni ?

Zlé jazyky hovoria, že právne špičky chystajú v mene známych slovenských mafiánov podania proti štátu a budú žiadať na základe tzv.amerického precedensu zrušenie rozsudkov a rehabilitáciu svojich klientov, vrátane odškodnenia.

Americký precedens je teória, ktorá hovorí, že čo môže urobiť štát na ochranu a naplnenie svojho záujmu, nemôže byť posudzované u občana ako zločin. A keďže sú praktiky ako vydieranie, korupcia, či násilné odstránenie nepohodlných osôb bežnými nástrojmi oficiálnej americkej štátnej politiky, proti ktorých použitiu neprotestujú nielen medzinárodné organizácie, ale ani nezávislé štáty (napríklad Slovensko) a dokonca pokladajú tieto postupy za legitímne v mene ochrany demokracie, nemôžu byť posudzované ani v individuálnych prípadoch – ako zločiny.

Väčšina slovenských mafiánov sedí dnes vo väzniciach za zločiny ako vydieranie, vraždy konkurentov či nepohodlných svedkov, alebo aj korupciu. Optikou amerického precedensu však nie sú zločinci, ale bojovníci za demokraciu, ktorí len chránili svoje oprávnené záujmy a používali pritom praktiky, ktoré sú v ich vlastnej krajine pokladané za prijateľné, ak ich využíva americká vláda.

Čo sa nepokladá za zločin u jedného, nemôže byť zločinom u nikoho. Budeme mať plné ulice vrahov a vydieračov, alebo sa konečne slovenský volič zobudí a vyženie z verejného života predstaviteľov politického kreténizmu ? 

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Kandidatúra A. Danka je drzosťou najhrubšieho zrna

21.01.2024

A len potvrdzuje, že úrad prezidenta je zbytočný.Namiesto osobností máme ponuku politických pobehajov. Čo neplatí len o Dankovi.Všimol si napríklad Korčok,ako vyzerá žiadosť o vstup na územie nášho „spojenca“ USA ? Američania cestujú na Slovensko bez obmedzení, Slováci pri ceste do USA musia súhlasiť so stratou práva na ochranu osobných údajov a zdieľaním [...]

Jaroslav Slašťan, Zásahový tím pre medveďa hnedého

Nebol to hon na čarodejnice. Medvedica v Mikuláši bola skutočným rizikom, hovorí šéf zásahového tímu

29.03.2024 06:00

K ľuďom sa samica, ktorá útočila v metropole Liptova, približovala pravidelne. Tvrdia to členovia zásahového tímu. Pri jej monitorovaní použili špičkové drony.

Babiš, Pavel

Politológ: Pavel asi Korčoka nepodporí, Babiš chváli Pellegriniho, ale cieli na vlastných voličov

29.03.2024 06:00

Ako vyzerajú vzťahy Česka a Slovenska pred prezidentskými voľbami? Pre Pravdu to vysvetlil český politológ Josef Mlejnek.

putin, kim

Putin podal Kimovi pomocnú ruku: Zablokoval dohľad OSN nad sankciami voči KĽDR

28.03.2024 22:10

Kroky Ruska podľa hovorcu amerického ministerstva zahraničných vecí Matthewa Millera "cynicky oslabujú" medzinárodný mier

Juraj Blanár

Blanár: Vstup do NATO bol významný krok, potvrdzujúci váhu aj dnes

28.03.2024 21:53

Aliancia je predovšetkým obranná a mierová organizácia, zdôraznil minister.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,444
Celková čítanosť: 9432854x
Priemerná čítanosť článkov: 3860x

Autor blogu