Založ si blog

Revolúcia alebo okrádanie pacientov vo veľkom ?

Zmenšovanie počtu nemocníc a ich zmena na rôzne druhy stacionárov už prinieslo svoje prvé (jedovaté) ovocie. Poisťovne a súkromní prevádzkovatelia rátajú zisky, pacienti šestáky v peňaženke, či budú mať na cestu za lekárom a lieky.

Devastácia slovenského zdravotníctva v mene ziskov rôznych špekulantov a politicky krytých “podnikateľov” pokračuje. Na pacientovi vôbec nezáleží, ten je len číslom v štatistike. Nečudo, keď povinné platby na zaistenie zdravia sa nejakým podivným spôsobom menia na zisky.

Ak je totiž niečo povinné, malo by to slúžiť na účel, ktorý bol základom vzniku povinnosti. A tým nebol v prípade zdravotného poistenia v žiadnom prípade zisk poisťovní. Lenže poistenie akéhokoľvek druhu dnes slúži viac poisťovateľovi, než poistencovi. O mnohom svedčí darebácka praktika niektorých poisťovní, kde poistenie proti živelným pohromám nezahŕňa krupobitie, pretože tam (podľa jedného poisťovacieho pracovníka) vzniká priveľa škôd. A tak ho preventívne vyčlenili, ako svojho času škody na čelných sklách automobilov.

Už dnes pacienti čakajú hodiny … často vo vetre, daždi, mraze či horúčave

Zisk je podľa ministerstva dôležitejší. Dôležitejší ako zdravie pacienta, pretože v zdravotníctve nie je nedostatok financií, len peniaze končia na nesprávnych miestach (z pohľadu pacienta) alebo správnych (z pohľadu politika, prevádzkovateľa) vreckách. Klasickou ukážkou môže byť predražená fušerina na nových sanitkách, kde sa pri umývaní vozidiel odliepali polepy. A to už radšej nebudem spomínať iné výhrady vodičov, ktorí len krútili hlavou nad výberom značky, modelu a konečnou cenou.

Čo demokrat, to zlodej … ak sedí vo vláde. Kedysi dostal obyčajný mäsiar päť rokov basy za pár desiatok tisíc korún škody, dnes politik rozkráda a pácha škody v miliardách eur, ale zodpovednosti nikde. Nečudo, že sa všetci pri moci vidia v tomto systéme. Nečudo, kto všetko sa prešmykol k verejným funkciám – palety je naozaj široká. Už sa za svoje prešľapy ani nehanbia, niektorí by dnes boli schopní tvrdiť aj pri fotografii s dymiacou pištoľou v hrsti nad mŕtvolou – oni tam neboli.

Kto sviňu volí, nemôže sa diviť, že spáva – v hnoji. Kto volí zlodeja, nemôže sa diviť prebudeniu – v pyžame okradnutého.

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Rusko oteplenie záplavy Orenburg Tomsk rieka

Ruské úrady nariadili evakuáciu záplavami ohrozených lokalít na západe Sibíri

16.04.2024 18:20

Obyvatelia záplavami postihnutých regiónov sa sťažujú na nedostatok pomoci zo strany miestnych i federálnych úradov.

Gruzínsko, protest, ruský zákon

Gruzínsko schválilo návrh sporného zákona o zahraničných agentoch

16.04.2024 18:05

Krajina je zo zákona pobúrená a Západ sa ho obáva, pretože podkopáva šancu Gruzínska na pripojenie sa k EÚ.

Roman Michelko

Výbor pre kultúru odobril návrh na zmenu rozhodovacej právomoci vo Fonde na podporu umenia

16.04.2024 17:58

Finálne rozhodovanie o udelení dotácií FPU má prejsť z odborných hodnotiacich komisií na rozšírenú radu fondu, v ktorej budú mať prevahu nominanti ministerstva kultúry.

Predseda KDH Milan Majerský

KDH listom žiada eurokomisiu, aby nám nepozastavila čerpanie financií z plánu obnovy

16.04.2024 17:34

"Nechceme, aby za 'prešľapy' vlády bol potrestaný občan," vyhlásil líder hnutia Milan Majerský.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9452442x
Priemerná čítanosť článkov: 3866x

Autor blogu