Založ si blog

Umenie obliekania . ..

Pri pohľade na odev novopečenej prezidentky Z.Čaputovej som nevedel, čo si mám myslieť. Žena by mala vedieť, čo jej sedí a naopak – čo sa nehodí.

Stručne povedané – model, do ktorého ju navliekli, pôsobil otrasne. Možno by vyznel na niekom inom úplne inak, ale jej zjavne nesedel. Nevhodná róba bola však len povestnou špičkou ľadovca.

Prešľapov bolo oveľa viac. Môžeme začať nevyriešenými námietkami proti výsledkom volieb, ktoré boli známe už po prvom kole a poslanci parlamentu mali urobiť všetky potrebné opatrenia, aby bol konečný výsledok legitímny. O tom, čo mal urobiť bývalý prezident, sa nemusíme baviť vôbec. Jeho funkčné obdobie jasne ukázalo, že uznáva len tie pravidlá, ktoré mu vyhovujú.

Prešľap A.Danka pri inaugurácii v súvislosti s jeho nepotrebným prejavom len potvrdil, že hrdo-odborne-slušne bola pred voľbami 2016 len fráza v jeho podaní.

Neúčasť R.Fica dokumentovala jeho skutočný postoj, ktorý netreba komentovať. Ani vtedy, ak sa naozaj konala svadba, na ktorú sa vyhovoril. Asi nepochopil, aký je rozdiel medzi politikom a štátnikom. Hoci tento rozdiel nechápu na Slovensku aj mnohí z jeho oponentov.

Ostáva jediná otázka – čo bude, ak dá Ústavný súd za pravdu tým, ktorí vzniesli námietky už po prvom kole volieb prezidenta ? V takom prípade by mandát Z.Čaputovej zanikol, čoho si musí byť aj sama vedomá.

A ak sa pokladá za stúpenca práva a spravodlivosti, a verí vlastným slovám, mala byť prvou, ktorá by odmietla inauguráciu, kým nebudú vyriešené zákonné námietky. Alebo … tiež len frázy ? Nuž, odieva sa do nich ľahko, ale pôsobia rovnako nevkusne, ako sobotňajšia róba. A oveľa ťažšie sa vyzliekajú …

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Kandidatúra A. Danka je drzosťou najhrubšieho zrna

21.01.2024

A len potvrdzuje, že úrad prezidenta je zbytočný.Namiesto osobností máme ponuku politických pobehajov. Čo neplatí len o Dankovi.Všimol si napríklad Korčok,ako vyzerá žiadosť o vstup na územie nášho „spojenca“ USA ? Američania cestujú na Slovensko bez obmedzení, Slováci pri ceste do USA musia súhlasiť so stratou práva na ochranu osobných údajov a zdieľaním [...]

Slaboduchí politickí „znalci“ práva

17.01.2024

Jeden nevie,že so zápisom v registri trestov nesmie byť prokurátorom.A druhý sa slaboducho vykrúca z povinnosti zotrvať na mieste nehody,ktorú spôsobil. Asi je najvyšší čas zrušiť inštitúcie, ktoré im dali osvedčenie o vzdelaní. A možno aj odobrať diplomy tým,ktorí ich príkazy prijímali a vykonávali. Odňatie funkcie nie je trest.Slušné by bolo odstúpenie, ale na [...]

vojna na Ukrajine

ONLINE: Michel: Aby bol v Európe mier, musí sa pripraviť na vojnu. Volá po vojnovej ekonomike

19.03.2024 06:15, aktualizované: 07:16

Ak nebude reakcia EÚ správna a neposkytne Ukrajine dostatočnú podporu, aby zastavila Rusko, budeme ďalší na rade, tvrdí šéf Európskej rady Michel.

Putin

Putinov triumf odobrili hostia z AfD. Ako ruské voľby "monitorovali" extrémisti z Nemecka

19.03.2024 06:00

Aby prezidentským voľbám dodal zdanie legitimity, Putin si ako pozorovateľov pozval poslancov nemeckej strany AfD.

anketa, kandidáti na prezidenta 2024

ANKETA: Osem kandidátov na prezidenta odpovedalo na 19 otázok. Tu sú všetky odpovede

19.03.2024 06:00

Do ankety sa zapojilo 8 z 10 kandidátov. Líder SNS Andrej Danko sa vzdal v prospech Štefana Harabina. Milan Náhlik a Štefan Harabin do uzávierky neodpovedali.

anketa kandidati-kolaz

Veľká prezidentská anketa: Aké majú plány so Slovenskom a čo odkazujú mladým? Kandidáti odpovedali aj na to, kde budú bývať alebo či využijú vládny špeciál súkromne

19.03.2024 06:00

Kandidáti pre Pravdu opísali svoju víziu, predstavu o tom, aký má byť prezident a odpovedali na 19 kľúčových hodnotových otázok.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,443
Celková čítanosť: 9421140x
Priemerná čítanosť článkov: 3856x

Autor blogu