Koľkým ľuďom mohlo pomôcť výpalné pre UNION ?

18. októbra 2013, cudzinec, Nezaradené

Amatérizmus najhrubšieho zrna – tak sa dá nazvať vyjadrovanie ministra financií o výroku nemeckého súdu v otázke poisťovne UNION. Podobne sa dá označiť aj celkový prístup R. Fica a jeho vlády k otázke zisku poisťovní, ktoré dlhodobo zarábajú na požičaných peniazoch od poistencov, hoci samotní poistenci z toho neuvidia nič. Presnejšie – niečo predsa uvidia, či skôr zažijú – oklieštené služby v záujme vyššieho zisku poisťovne. Čo teraz ?

Včera zaznelo v médiách, že na riešenie situácie bezdomovcov nemáme dostatok financií. Ani sa tomu nemôžeme diviť, keď musíme platiť výpalné súkromným subjektom pre amatérsky prístup ministrov a vlád. A to treba pripomenúť aj nepochopiteľné platenie služieb rôznym právnickym kanceláriam, hoci na ministerstve spravodlivosti máme zástupy právnikov, ktorých platíme zo svojich daní. Prečo nezastupujú štát v jeho sporoch ?

V slušnej krajine by súčasný vývoj okolo poisťovní vyvolal poriadne zemetrasenie – na Slovensku padnú len svalnaté reči a hlúposti, pričom všetko skončí klasicky – sekeru zatiahnu poplatníci, hoci ju spôsobili ich zástupcovia. Tak to chodí v krajinách, kde je vláda – kolektívne nezodpovedným orgánom – pri zodpovedných a drahých rozhodnutiach.

Gratulujem zástupcom právnickej kancelárie ku kšeftu so slovenským štátom. Blbšieho a lepšie platiaceho klienta už nenájdu.