Zločinec s Nobelovou cenou

29. októbra 2013, cudzinec, Nezaradené

Odpočúvanie bez schválenia súdu a dostatočného odôvodnenia je v každej krajine závažným narušením súkromia dotknutej osoby, a obvykle aj trestným činom. V USA – tzv. bašte demokracie, to nie je zločin ani porušenie zákona, ak sa táto činnosť nespája s občanom – občanmi krajiny. Čo v praxi, podľa tohoto zvráteného myslenia znamená, že voči obyvateľom ostatných krajín si môžu americké inštitúcie dovoliť čokoľvek, lebo nemusia rešpektovať žiadne pravidlá, ani zákony.

A tak bombardujú bezpilotné lietadlá Pakistan – hoci je americkým spojencom. Európske krajiny odpočúvajú bezpečnostné zložky, dokonca aj predstaviteľov jednotlivých vlád.Čo z toho vyplýva ? Napríklad to, že Barack Obama je klamár. Ako sa totiž ukázalo, o odpočúvaní nielen vedel, ale dokonca vedel aj to, že sú odpočúvaní najvyšší predstavitelia jednotlivých krajín. Ako najvyšší predstaviteľ ozbrojených síl za tieto praktiky nesie aj priamu zodpovednosť – je teda aj zločinec. Zločinec, ktorý pre svetový mier neurobil nič a dostal Nobelovu cenu mieru … a neskôr pošliapal všetky medzinárodné zmluvy. Zločinec s krvou nevinných na rukách, keďže pri bombardovaní tzv.teroristických brlohov zomiera množstvo nevinných ľudí.

A my sa prizeráme. Prizeráme sa nemeckým a francúzskym tančekom v diplomacii, a hľadaniu „riešenia“ v celej veci. Pritom sa hľadá len riešenie, ako z celej veci vyňať privilegovaných. Za čias studenej vojny boli riešenia pri týchto odhaleniach veľmi jednoduché – predvolal sa veľvyslanec príslušnej krajiny, boli mu odňaté akceptácie a dostal kopanec na cestu domov. Samozrejme, aj s príslušným hurhajom v médiách. Bol to síce len formálny krok, ale jasne deklaroval nezávislosť krajiny a jej názor na podobné praktiky.

Ak zabijete niekoho z pomsty (a tzv. vojna proti terorizmu je len aktom pomsty), skončíte vo väzení. Ak utečiete, alebo ste cudzinec, vydajú na vás medzinárodný zatykač s peknou fotografiou a opisom osoby. Nie, nedočkáme sa zatykača s tvárou Obamu a opisom osoby, vrátane zločinov. Na to je svet príliš zbabelý, skorumpovaný a pokrytecký. Napriek tomu by sme si mali pamätať, že nie je žiadny rozdiel medzi klasickým vrahom a Obamom. Ba, jeden je – žiadny vrah nemá prostriedky na platenia letov bezpilotných lietadiel a bombardovanie nepriateľov. Tie má len jeden – americký prezident. Zločinec s Nobelovou cenou za mier.

Čoho sa dočkáme v budúcnosti ? Ceny UNESCO pre Marca Dutrouxa za mimoriadny vzťah k deťom ? Tento svet je zvrátený …