Aj poslanci odpracujú svoje dávky ? Potom som za . ..

30. októbra 2013, cudzinec, Nezaradené

Nezamestnaní, ktorí poberajú sociálne dávky, si ich budú musieť odpracovať. Dobrý nápad, ak sa bude vzťahovať aj na zamestnaných, ktorí poberajú dávky, hoci nič nerobia. Poslancov …

Výsledok práce poslancov sa rovná nule, ak sa na to pozerám ako optimista. Ak budem realista, tak výsledok ich práce ide hlboko do mínusu, a dávka, ktorá im je vyplácaná, môže byť pokojne a pravdivo označená za čistú stratu. Reči a sľuby sa uvariť nedajú, ani sa do nich nedá obliecť.

Počul som o nejakom prepočte, ktorý hovorí, že sociálne odkázaná osoba si bude musieť odpracovať najmenej 32 hodín mesačne na prácach pre obec, a to za sumu 60,5 €. Neviem, ako na tento prepočet slovutní zákonodarcovia prišli, ale dobre. Podľa neho vychádza, že poslanec by si mal odpracovať za svoju dávku minimálne 1587 hodín mesačne. Vychádza to na bezmála 53 hodín denne, každý deň v mesiaci, vrátane dní víkendu a sviatkov.

Takže, za každý mesiac nám bude poslanec dlhovať prácu v trvaní 29 hodín. Som jednoznačne ZA, počkám,kým niekomu skončí mandát a vezmem ho za otroka.

 

Kto nám to vlastne vládne ? Namiesto vytvárania prirodzených pracovných miest niekto sankcionuje pomalé umieranie ? Inak sa totiž dávky vo väčšine prípadov nedajú nazvať. Je na to aj medicínske označenie (teda – kto nám vládne), ale nehodlám si ušiť knihu zo žalôb, ktoré by na mňa mohli byť za to podané – však to poznáte, pacienti na psychiatrii sa zásadne urazia, ak im niekto povie, že sú blázni – hoci oni majú za bláznov všetkých ostatných ….