Eštebák – Obama . .. žiadny rozdiel

3. novembra 2013, cudzinec, Nezaradené

Niekto mi denne oplieskava o hlavu, že november 89 bol o slobode názoru, ukončení svojvôle eštebákov a odpočúvania odporcov režimu, či ich neustáleho sledovania a perzekuovania štátnymi orgánmi. Za seba som názoru, že november 89 nebol o tom, aby domácich zločincov s ich praktikami nahradil zločinec v Bielom dome – Obama.

Nemecko ide údajne podpísať s USA zmluvu o neodpočúvaní. Je paradoxné, že musíte s teroristickou veľmocou č.1 podpisovať zmluvu o tom, čo zakazuje medzinárodné právo, a čo dokonca zakazujú jej vlastné zákony vo vzťahu k jej občanom. Navyše, je veľmi otázne, či sa dá plnenie zmluvy kontrolovať, a akým spôsobom.

Demokrati už dávno prekonali eštebákov. Vlastne sa v Obamovom prípade potvrdzuje ľudové porekadlo –

… daj žobrákovi palicu a hneď zistíš, čo s ňou dokáže ….

 

Mali by sme si položiť otázku – stojíme o spojenca s podobnými praktikami ? A mali by sme sa hneď aj zamyslieť nad inou otázkou – ako dlho potrvá, kým americký imperializmus a špinavá politika vyvolajú ďalší svetový konflikt, a koľko životov nás to bude stáť …. od roku 1990 stihli USA urobiť z Blízkeho východu nebezpečný sud s pušným prachom a horiacim knôtom … a raz dohorí.

Raz zaplatíme za mlčanie pri vojnových zločinoch Bieleho domu v Iraku, Afganistane, Pakistane a iných krajinách. Raz zaplatíme za mlčanie pri palestínskom holokauste, riadenom Izraelom. A účet bude mastný …