Dymiaca zbraň

10. novembra 2013, cudzinec, Nezaradené

Rómsky alebo cigánsky problém je na Slovensku dlhé roky. Za socializmu sa snažili mocipáni o integráciu etnika, čo skončilo napríklad na južnom Slovensku sťahovaním koňa z balkóna bytovky. Po revolúcii sa tento problém ignoroval, lebo sa vytvoril špeciálny prístup na základe výčitiek rôznych pokrytcov v svetovej politike. Tých istých, čo pred desaťročiami či stáročiami vyvraždili domorodé obyvateľstvo vo vlastnej krajine, a jeho pozostatky často diskriminujú.

A tak si slovenský byrokrat v záujme pekného obrazu v očiach potomka zločinca vytvoril vlastnú stratégiu – dáme im peniaze, byty a bude pokoj. Márne boli varovania, že tento postup diskriminuje obyčajných ľudí, ktorí rešpektujú zákony a platia dane. Márne boli výčitky, že iní musia tvrdo pracovať a neraz len s problémami platia skromné izby na špinavých ubytovniach. Márne boli prosby zúfalých vlastníkov pozemkov a susedov, ktorí trpeli prítomnosťou nelegálov. Márne boli snahy o nápravu. Nikto a nikde nepočúval. Peniaze a bývanie sme dali, a plebs nech drží hubu – to bola stratégia úradníkov a vládnych činiteľov.

Včera prišla facka a všetci sa divia. Divia sa, že niekto zdvihol dymiacu zbraň zo zeme, a začal uvažovať nad jej využitím. Vo svoj prospech. Pokrytecké náreky bežia médiami a všetci dvíhajú prst – extrémistov nechceme. A čo ste vy, páni ? Zdierate ľudí o posledné služby, platené z daní a poplatkov, denne ich klamete a hádžete do náručia špekulantov. Čo ste ? Nie ste rovnakí extrémisti, ako Kotleba ? Nenapínate strunu, hoci už dávno praská ?

Ako sa do hory volá, tak sa aj ozýva. Nie je žiadny rozdiel medzi Kotlebom, a mnohými gerontokratmi, ktorí pred ním varujú. Ba jeden by sa našiel – Kotleba pokladá za prebytočné rómske etnikum, jeho odporcovia pokladajú celý národ za prebytočný – s výnimkou platenia daní

Kto je väčší extrémista ? A kto je väčší rasista ? Môj názor je, že Kotleba je oproti svojim kritikom – trpaslík. Ale s dymiacou zbraňou v ruke.