Krajina dementov – náš vzor . ..

10. novembra 2013, cudzinec, Nezaradené

Obyčajná tlačová správa – americký bezdomovec našiel na ulici pár stovák dolárov (presne 850), a vrátil ich polícii. Polícia čakala šesť mesiacov a keďže sa k peniazom nikto nehlásil, vrátila ich bezdomovcovi. Lenže … medzitým mu úrady zrušili sociálnu výpomoc, lebo nájdené peniaze neprihlásil ako svoj príjem … vraj sa len riadia zákonmi.

Takže – toto má byť vzor našej krajiny ?

Neviem, ale spomienky na krajinu duševne zaostalých mám dodnes – napríklad na žehličky, ktoré musia byť opatrené nápisom – nežehlite odevy, ktoré máte práve oblečené, môžete sa popáliť … alebo na mikrovlnkách varovania, aby do nich ľudia nevkladali zvieratá a deti …či varovania znalejších, aby ste si nevšímali plačúce dieťa na ulici a hlavne sa ho nedotýkali – ináč môžete prísť lk obvineniu zo sexuálneho obťažovania … prípadne nedávali ruky z volantu pri zastavení policajnou hliadkou, aby vás nezastrelili

Iné „zážitky“ spomínať radšej nebudem. Je to naozaj krajina neobmedzených možností – debil vloží dieťa do mikrovlnky, ublíži mu a následne žaluje výrobcu o milióny, že ho neupozornil na nebezpečenstvá, spojené s touto absurdnosťou … a výrobca platí odškodné namiesto toho, aby debila zavreli na psychiatriu a liečili.

A mimochodom, ak vám bude niekto spoza oceána vyčítať vysokú mieru korupcie na Slovensku, spýtajte sa ho, čo je lobbing – legalizovaná forma korupcie … a zasmejte sa mu do tváre.