Kríza morálky ? V politike morálka nie je ! !!

11. novembra 2013, cudzinec, Nezaradené

Nahlúple reči rôznych „odborníkov“ na tému úspechu Kotlebu v regionálnych voľbách čoraz viac vyvolávajú otázku –

 

“ … kde je skutočná elita spolločnosti ? „

 

Viem, kde ju určite nenájdeme – v národnom parlamente, vláde a verejnej správe. Tam sa všetci na elitu len hrajú, keďže poslanec či štátny zamestnanec nekonajú podľa svojho vedomia a svedomia, ale len podľa potrieb rebríka, ktorý použili na ceste do funkcie. A ak sa náhodou niekto vzoprie – končí, a to aj vtedy, ak povie pravdu, či upozorní na rôzne nekalé praktiky.

 

“ … chceš funkciu ? Nauč sa remeslo prostitútky …. daj každému, kto zaplatí … „

 

Tak by sa dala definovať súčasná morálka na Slovensku. Pokiaľ niekto o tom pochybuje, nech si pozrie, aká panika vznikla v politických stranách po úspechu Kotlebu, a dokonca aj ľudia, ktorí tvrdili, že aktuálny banskobystrický župan V. Maňka plytvá verejnými financiami, ho idú v druhom kole voliť. Prečo ? Vari im vadí Kotleba ? Ani veľmi nie, skôr im vadí priamočiarosť, s akou ide za svojím cieľom, a hlavne to, že na rozdiel od nich nie je pokrytec – on o parazitoch hovorí, oni sa k ľuďom chovajú ako k parazitom (len používajú krajšiu rétoriku).

Pri pohľade na vývoj Slovenska od roku 1993 sa vôbec nečudujem bývalej spolužiačke, ktorá po schválení rozdelenia federácie odišla do Londýna, a najkratšou možnou cestou získala britské občianstvo … a zahodila slovenský pas. Nechcela sa hanbiť za túto krajinu, a žiaľ – v mnohom mala pravdu.

 

“ … veľkí zlodeji sa spájajú, aby im nevyfackal malý populista a nesiahol na ich (nakradnuté) majetky …“

 

Tak dnes komentovala výsledky volieb, keď sme diskutovali cez Skype. A skúste si pozrieť aj niečo iné a položte si otázku – nie je súčasná situácia podobná tej minulej ?

 

Veľká hospodárska kríza … 1929

 

Demokracia po európsky je jedno veľké smetisko, kde sa bahnia len tí, čo nemajú problém klesnúť na úroveň svine domácej. Ospravedlňujem sa jej za urážku, keďže som ju prirovnal k tvorom oveľa horším. Ona je aspoň užitočná.

 

Morálka je v slovníku cudzích slov u každého politika. Dôkazom je práve výsledok týchto regionálnych volieb. Namiesto reálnej úvahy nad tým, čo spôsobili národu, sa len divia a začudovane pýtajú : “ Prečo ho volili ? Však my sme ich len klamali, okrádali a zotročili … nič viac. Tak prečo ? „

 

Preto … preto sa k moci dostali aj iní, napríklad po hospodárskej kríze. Pochopili, že demokracia je systémom klamstva, korupcie a zavádzania, nerozlučne spojených s chudobou, biedou a utrpením. A tak hľadali cestu k poriadku … bojovali o vlastné prežitie. A zaplatili to päťdesiatimi miliónmi životov … túžbu po slušnom živote, ktorú im upierajú aj dnešné garnitúry, ktoré sa neskôr divia ….

 

Ale v jednom pravdu predsa len majú. Slovensko naozaj postihla kríza morálky. Hovoria o nej tí, čo nepoznajú ani význam samotného slova – a to krízou je.