Chcete účasť vo vojne ? Nech bojujú vaše deti . .. alebo vy sami ! !!

22. novembra 2013, cudzinec, Nezaradené

Prijatie nášho premiéra u amerického prezidenta nie je žiadnym vyznamenaním. Skôr naopak – Biely dom hľadá bláznov, ktorí si zjedia kašu, čo Američania navarili. Smutné – Sovieti si svoje svinstvo upratovali vo vlastnej réžii, Američania sú príliš zbabelí, aby dokázali niečo podobné.

A tak hľadajú bláznov, ktorí vriacu kašu zjedia za nich. Za potľapkanie po pleci, a pár umelých úsmevov či nič nehovoriacich sľubov, alebo judášsky groš.

Skúsme urobiť malý sumár – od roku 1990 rozvŕtali Američania alebo ich spojenci Irak, Líbyu, Sýriu, Afganistan. Do veľkej miery majú podiel aj na súčasnom bezvládí v Somálsku, a rovnaký podiel majú aj na nepokojoch v Palestíne. Okrem toho stihli splodiť štát pre narkobarónov v Európe – Kosovo. A bombardovali bývalú Juhosláviu (a naším hanebným prispením, keď sme zradili tých, čo nám ponúkali pomoc v ťažkých dňoch roku 1968). Výsledok šírenia demokracie na hlavni samopalu ?

Somálske pirátstvo, hlad a bieda v krajine, absolútne bezvládie. Iraku najprv predali v roku 1987 technológie na výrobu biologických a chemických zbraní, a neskôr ich nevedeli nájsť – kto by túžil po nájdení vlastných zbraní a tým aj usvedčujúceho dôkazu, že podporovali šialeného diktátora ? Nikto. V Iraku sa dnes umiera, pokoj tam tak skoro nebude a Američania ? Zbabelo utiekli. Afganistan – al Kaidá bola vyzbrojená a cvičená americkými inštruktormi v čase sovietskej invázie do krajiny. Klan bin Ládina obchodoval s rodinou G. Busha, neskôr spadli dvojičky a vina sa hodila na jedného člena klanu – Usámu. Aká je pravda, to sa nedozvieme, ale Američanom po invázii do Afganistanu horí pod zadkom, a snažia sa utiecť. Krajina je v chaose, vraždí sa tam denne. Sýria a Líbya – škoda hovoriť. Palestínčania trpia pod útlakom a zločinmi Izraela, a sami nakoniec siahajú po šialených riešeniach.Nedivme sa – ako by ste reagovali, keby si niekto začal vo vašej záhrade stavať dom, a strieľal po vašich príbuzných, keď by do nej chceli ísť ?

Ak chce niekto upratovať americkú špinu, nikto mu v tom nebude brániť. Ale nech tam ide sám, nech tam posiela vlastných synov a dcéry. Tieto vojny nie sú naše a nemáme žiadny dôvod, aby sme sa do nich plietli. Napokon, ani peniaze nemôžu byť dôvodom, keďže si pamätáme, ako skončili sľuby o judášskom groši v prípade Iraku – našich tam zatiahli, a iní zarábajú. Kto chce vojnu, nech v nej trpí sám.

A ešte niečo – kto čím bojuje, tým aj umiera. Niet lepšieho dôkazu, ako je reálna situácia USA.