Pozor – nebezpečenstvo stretu s blbcom

3. decembra 2013, cudzinec, Nezaradené

Zákazy a príkazy … nezmyselné nariadenia, či návrhy nariadení. Akosi to naši privilegovaní nezvládajú, a to na všetkých úrovniach – regionálnej, štátnej i medzinárodnej. Čo návrh, to nezmysel.

Aký je napríklad rozdiel medzi zberom húb pre vlastnú potrebu, alebo komerčným zberom ? Kto to posúdi ? Ako zistí, že hubár zberá „starej“ do hrnca … alebo na stolček tržnice ? Neviem … ale jednoznačne viem, že ak sa v nejakom úrade objaví nadmerný počet príbuzných a susedov z jednej dediny, určite to nie je náhoda, či následok vysokej koncentrácie odborníkov na jednom mieste. A už vôbec nie vtedy, ak plodia perly „ducha zákona“.

Pôjdem na turistiku a mesiac predtým budem obvolávať vlastníkov lesov, kadiaľ chcem prejsť – hodiny na internete strávim zisťovaním stavu, a eurá vrazím do obvolávania dotknutých … jeden povie nie, a čo teraz ? Zmeniť trasu a obvolávať ďalších ? Alebo radšej zabudnúť na turistiku, a hrať doma piškvorky ?

Starý otec hovorieval, že najhoršou verziou druhu Homo Sapiens je iniciatívny blbec. Musím súhlasiť. Len doplním, že existuje ešte extrémnejší variant tohoto druhu – INICIATÍVNY BLBEC VO FUNKCII.

Asi by sme mali zaviesť novú informačnú značku –

 

POZOR – NEBEZPEČENSTVO STRETU S BLBCOM

 

Akurát si to neviem reálne predstaviť – niektoré miesta Slovenska by boli doslova posiate touto značkou, až by to vyzeralo ako les.

Vlastne … možno by boli výlety do tohoto lesa – zdarma. Konečne nejaká istota, nie ?