Nevadí ? Omyl . ..

14. decembra 2013, cudzinec, Nezaradené

Museli sme sa rozdeliť, spoločne to nešlo, a je jedno, ako sa to stalo … tak znela reakcia jedného diskutéra na upozornenie, že rozdelenie spoločného štátu bolo zločinom proti jeho obyvateľom.

Vlastne – je to naša mentalita. Beháme po úradoch, polícii, hľadáme pomoc médií … ak nás niekto okradol o drobné. Ale v prípade, že nám niekto ukradne celý štát, oberie nás o všetky práva, zaručené zákonmi – tvárime sa, ako by sa nič nestalo, však zločin splnil svoj účel… nie ? Omyl …

Následky tolerancie v podobných prípadoch bývajú fatálne. Obvykle potvrdia vinníkom, že si môžu dovoliť všetko a beztrestne. A ako to končí, to vidíme na súčasnom Slovensku. Miliardy miznú kozmickou rýchlosťou, nikto nie je zodpovedný, a rôzne pochybné existencie sa nám denne vyškierajú do tváre, napríklad na konskom póle, ktoré si bezočivo organizujú na Štrbskom plese – prírodnom unikáte, ktorý nám závidí celý svet. Napadlo vás niekedy, koľko zločincov a ich kumpánov sa nám vyškieralo na tejto honosnej párty ? A vyškierali sa nám za naše peniaze.

Hádať sa o stovky, a prehliadať miliardy … je to najvyššia forma zbabelosti a pokrytectva. O akom práve snívame ? Výberovom ? Nedivme sa, ako žijeme. Nesťažujme si, že máme zlý život, plný stresu a biedy. Zmierne sa s následkami zločinných zmlúv, ako napríklad zmluva s Vatikánom … ktorá zasahuje aj do životov ľudí, ktorí nechcú mať s Vatikánskou sektou nič spoločné. Nesťažujme si, že musíme živiť tisíce ľudí, ktorí sa práci vyhýbajú všetkými možnými spôsobmi. Neprosme o pomoc v situácii, keď niekto neoprávnene prebýva na našom majetku … nedivme sa, že lekári beztrestne mažú zápisy v zdravotných kartách, čo by ich v inej krajine stálo nielen licenciu, ale zabezpečilo aj dlhý pobyt vo väzení.

Vždy si spomeňme – mlčali sme pri významných zločinoch, a toto je naša odmena. Zaslúžili sme si ju … tolerovaním mafie !!!