Kománda Rasíji zabrósila šájbu . .. .

17. decembra 2013, cudzinec, Nezaradené

Tak sme kedysi počúvali počas hokejových zápasov, keď sme preladili na ruskú televíziu. Vtedy to bol v našej lokalite jediný zahraničný kanál, a občas sme pozreli niečo, čo nás zaujímalo. Navyše – aspoň sme si precvičili ruštinu, ktorú sme drilovali v škole. Vtedy som ešte nevedel, ako sa mi raz ruština hodí, a to i napriek tomu, že angličtina je svetovejšia … podľa niektorých občanov.

Veru, Rusko skórovalo a potvrdilo sa, že vo vojne kapitálu je únia podvýživenou polozdochlinou. Putin otvoril peňaženku a naznačil Ukrajine, čo znamená partnerstvo s Ruskom. Namiesto prázdnych rečí a vydierania, čo predviedli predstavitelia únie, prešiel Putin k činom. A súdiac podľa reakcií v zahraničných médiách (ktoré na Slovensku neuverejnia), členovia eurostoky … prepáčte, eurokomisie vypleštili oči a ústa … niektorým sa možno zasekla sánka.

Ruský medveď sa nemusí vyhrážať. Stačí sa podeliť o korisť z potoka – plný žalúdok je lepší, ako sľuby, že raz bude plný.

Hoci … až teraz zisťuje únia a svet, ako sa nevypláca žartovať s Ruskom. Dnes si kúpilo (na istý čas) Ukrajinu, a včera naznačilo, že už nebude tolerovať vydieranie fašistickým bezpečnostným dáždnikom na území Poľska, ale začne konať – a tak presunulo rakety v rámci svojho územia na dosah členských krajín únie.

Svojím spôsobom je to odkaz Putina pre kontinent – Američania nemajú dôvod, ani právo na rozmiestňovanie zbraní po Európe, a nedá sa veriť krajine, že túži po mierovom spolužití, keď za posledných desať rokov vyvolala štyri vojny. A s tým plne súhlasím – Irán je zámienkou, Rusko príčinou ….niekto si myslí, že sme takí hlupáci, že naletíme potomkom zločincov, ktorí vyvraždili pôvodné obyvateľstvo svojej krajiny…

Kto čím bojuje, tým aj padá – únia skúšala korumpovať Ukrajinu sľubmi … Janukovyč si radšej vzal hotové peniaze, lebo lepší vrabec v hrsti, než holub na streche. A pred Iránom ochráni v prípade potreby ruský dáždnik oveľa lepšie …

Bratia … choďte domov (hovorili naši otcovia Rusom v 1968) … bratia, ostaňte doma (hovoríme Američanom dnes)