Císař – pán je korunovanej . ..

28. januára 2014, cudzinec, Nezaradené

… co tím chcete říct ??? … nic, nic, jenom nosí korunu … zaznelo v slávnej komédii s Burianom. Neuplynulo ani storočie, a korunu nosí niekto iný – potomkovia tých, čo chceli poslať císaře – pána do zabudnutia. Naši predkovia by sa v hrobe otáčali … a to už vôbec nehovorím o tých, čo zomierali v prvej svetovej vojne.

Najnovšie si zaplatilo právo na „návštevu“ bruselskej prostitútky Srbsko. Rozhodlo sa tolerovať drogový a mafiánsky štát kosovských Albáncov. Rozhodlo ? Ani nie, skôr bolo rôznymi formami vydierania donútené. Otázkou je, akú cenu má vzťah, založený na strachu a vydieraní. A hlavne – akú bude mať životnosť.

Slováci majú iné starosti. Na rozdiel od Srbov už zistili, že návštevy starej, štrbavej a večne nenažratej prostitútky sa poriadne predražili, a pôžitok nie je žiadny. Akurát doma čakajú nahnevané manželky a nespokojné deti, lebo tatovia chodia ako za císaře – pána na vandrovku, a keď sa vracajú, donesú toľko, že rodiny sotva prežívajú. Deti si nepoznajú otcov, a nemajú ani potrebný pokoj na veselé a šťastné detstvo. Deti …. výrobcovia hračiek objavili nový segment klientov – dospelých. A tak vyrábajú čoraz viac hračiek pre dospelých, aby sa mohli vrátiť do čias svojho detstva. Komické … dospelí sa chcú hrať ? Skôr tragikomické, lebo výrobcovia vyrábajú hračky pre dospelých len preto, že politika vládnucich elít spravila z túžby po vlastnom dieťati – luxus, ktorý si mnohé páry nemôžu dovoliť.

Demokracia je luxusná prostitútka – platia všetci, ale dá len tým, čo sa s ňou oháňajú. A tak SŠF (Spojené štáty fašistické) netrápi drogová vojna v Mexiku so stovkami (možno tisícmi) obetí, ale starajú sa, čo bude na Ukrajine.A lejú olej do ohňa v krajine, ktorej kultúrne nesiahajú ani po päty. Slovenské prostitútky tlieskajú a nepremýšľajú nad konečným účtom – a ten môže byť pekne mastný. Nás však viac trápi Afganistan, ktorí by mnohí možno nenašli na mape, než priamy sused, u ktorého rôzni zapredanci a provokatéri vyvolávajú občiansky konflikt. Vždy mi vŕtalo hlavou, či vôbec má niekto na svete taký veľký zadok, aby sa tam vošli všetci prisluhovači, ako v prípade Bruselu a Washingtonu … jedine po kozmetickej operácii, uvážil som.

… veď je nahý … vykríklo dieťa a vtedy všetci otvorili oči. Naozaj je nahý, uvedomili si. A kedy si to uvedomíme aj my ?