Zbabelci – najväčší nepriateľ národa

8. februára 2014, cudzinec, Nezaradené

Zbabelec predá každého a všetkých – aj vlastnú rodinu. Ľudia, ktorí najviac nadávajú na minulú éru, majú niečo spoločné – tí, čo túto éru zažili, obvykle počas nej mlčali, poctivo mávali rôznymi vlajkami a do zachrípnutia vykrikovali – Nech žije KSČ. Mnohí z nich absolvovali za spoločné peniaze vysoké školy, vysedávali v rôznych funkciách a na odporcov režimu sa transformovali vo chvíli, keď to bolo nevyhnutné – pre zachovanie ich kariéry.

Poznám veľa ľudí, ktorých rodiny veľmi trpeli za minulého režimu, mnohí prišli nielen o majetok, ale často aj o svojich blízkych, ktorí nezvládli tlak, pod ktorým žili. Napriek krivdám, ktoré utrpeli, dnes nenadávajú na všetko naokolo. Dokázali sa povzniesť nad dávnu dobu a pochopiť, že neubližovala myšlienka, ale ľudia, ktorí sa v jej mene tlačili k moci. Ľudia, ktorí majú konkrétne mená, a ktorí vlastne ani nemali právo, aby sa označovali za ľudí.

Potom sú tu ľudia, ktorí vysedávali v krčmách (alebo vázniciach) a údajne bojovali proti režimu. Je zaujímavé, že ich skoro nikto nepozná (poznajú sa len medzi sebou), a ich myšlienky pretavené do činov skončili zdevastovaním a vykradnutím tejto krajiny. Nech si každý sám urobí záver, čo týmto ľuďom prekážalo najviac.

Plačeme nad 50. rokmi, okupáciou Československa v auguste 1968, hovoríme o ľuďoch, spojených s touto érou, že sú zločinci. Na druhej strane označujeme za priateľov a spojencov tých, ktorí v nevyhlásených vojnách a pod vymyslenými zámienkami vraždia tisíce ľudí, búrajú ich domovy, intrigujú a platia prevraty v krajinách, kde vládnu „nevhodné“ vlády – teda schvaľujeme opakovanie praktík augusta 1968 niekde inde na svete.

Spolu kradli – spolu padli. Ak jedného dňa doplatí Slovensko na špinavú politiku svojich spojencov a stane sa obeťou nejakého „fanatika“, ako tomu bolo v Londýne či Madride, nenadávajte a zamyslite sa – ak ste požehnali svojím mlčaním bezprávie, schvaľujete aj právo na obranu – všetkými možnými prostriedkami. Možno práve ten „fanatik“ prišiel niekde o rodinu pri „humánnom“ bombardovaní dronmi.

Taká je cena za zbabelosť a pokrytectvo. A preto sú zbabelci a pokrytci najväčšími

 

NEPRIATEĽMI NÁRODA