Ďakujeme (ne)priatelia, za vojnu na našich hraniciach . ..

20. februára 2014, cudzinec, Nezaradené

Slovensko má za humnami vojnu. Môžeme povedať, že na Ukrajine sa už začala občianska vojna a jej následky budú nepredvídateľné. Poznáme aj príčiny, ostáva otázkou, či si ich pripustíme a vyvodíme patričné závery, alebo budeme ďalej pchať hlavu do piesku.

Takže – skúsme sa pozrieť na následky snahy o šírenie demokracie podľa euro-amerického vzoru. Irak – vojna, Sýria – vojna, Líbya – vojna, Afganistan – vojna, Libanon – vojna, Palestína – vojna …. Ukrajina – vojna sa práve začala. Náhoda ? Ak má niekto 100% úspešnosť vo vyvolávaní konfliktov, určite to nie je náhoda. Na celom svete zomierajú zásluhou Bieleho domu a Bruselu tisíce ľudí. Mnohí ani nie sú obeťami vojny, ale naopak – sú obeťami teroristických útokov bezpilotnými lietadlami, ktoré nariadil nositeľ Nobelovej ceny za mier !!!

Jednoduchá otázka znie – kde dokázali USA a Brusel niečo svojou politikou vyriešiť ? Odpoveď znie nepríjemne jednoducho – nikde. Všade rozoštvali národy, a zasiali semeno nepokoja. Z Iraku už utiekli, z Afganistanu práve utekajú.

Naši spojenci ??? Nie, USA a Brusel sú naši nepriatelia č. 1. Ohrozujú bezpečnosť našej krajiny v snahe o naplnenie vlastných záujmov, zaťahujú európsky kontinent do konfliktu, ktorý určite neskončí dobre.

Takže – aké riešenie máme k dispozícii v súčasnosti ?  Všetky sú zlé, dobré nie je žiadne. No najhorším riešením by bolo nekonať, respektíve stáť na strane ľudí, ktorí neustále vyvolávajú konflikty a spôsobujú utrpenie.

Opustíme úniu a NATO sami a dobrovoľne, alebo budeme na to potrebovať obete na životoch, aby sme pochopili, akí hlupáci (zločinci) nám vládli a vládnu ???