Eslovacos están locos

11. marca 2014, cudzinec, Nezaradené

Nie, dnes to nebude o teplom vzduchu, skôr o ekonomickom zázraku, ku ktorému došlo po roku 1990. A môže nás tešiť, že podľa našich vedcov je Slovensko absolútnym majstrom sveta v obchode so vzduchom. Neveríte ?

_______________________________

Komunisti zničili túto krajinu, ktorá bola po II. svetovej vojne priemyselne vyspelá, a dodnes sa nespamätala z ich bačovania počas viac ako štyroch desaťročí. Zásluhou ich vlády preletelo Rakúsko okolo Slovenska ako francúzske TGV a ocitlo sa úplne v inej galaxii blahobytu a pohody.

Zlikvidovali všetko, čo v tejto krajine bolo dobré. Odnaučili ľudí pracovať, naopak – naučili ich chodiť do práce len kvôli čiaročke v knihe dochádzky, spravili z národa poslušné stádo, ktoré pritláčalo tvár na výklad Tuzexu, ale nemohlo si nič kúpiť v tomto obchode pre vyvolených, lebo reťaz na krku nepovolila. Odnaučili nás cestovať po svete a poznávať iné krajiny a národy, lebo nám všetko tvrdo kontrolovali – nielen pasy, ale aj naše myslenie.

V štúdiu naše deti preťažovali množstvom nepotrebného učiva, ktoré absolútne nesúviselo s ich budúcim uplatnením v živote. Však si len predstavte tragické pocity budúceho robotníka, ktorý ovládal rôzne pasáže z diel Dostojevského, Puškina, Tolstého či Haška, Jarunkovej, Hviezdoslava a mnohých iných. K čomu boli také znalosti u budúceho murára, či klampiara ?

V zdravotníctve obrali lekárov o množstvo práce, lebo skoro úplne zlikvidovali choroby ako TBC, či čierny kašeľ, alebo mumps. Deti sekírovali v rôznych pionierskych táboroch, kde museli plniť rôzne zábavné úlohy, ako napríkla zbierať raždie na večerný táborák, či hrať futbal alebo vybíjanú a bojovať o víťazstvá v rôznych turnajoch. Však si predstavte to nešťastné dieťa, ako namiesto sledovania televízie sa trápi pohybom na čerstvom vzduchu – nie je vám ho ľúto ?

Našťastie, doba neslobody a ničenia skončila … a Slovensko sa stalo baštou pokroku a tigrom v ekonomike.

______________________________________

Skúste si predstaviť tú šialenú drinu, keď predstaviteľ vlády musel predávať vzduchoprázdno, ktoré ostalo po komunistoch. A hlavne to namáhavé pátranie po hlupákoch v šírom svete, ktorí zaplatia miliardy do štátnej pokladne za majetok, ktorý už dávno neexistuje. Neľudská drina sa však vyplatila – desiatky budúcich vlastníkov sa prechádzali prstom po plánoch neexistujúcich podnikov, a platili horibilné sumy za česť – vlastniť nedotknuteľnú chiméru. A bludné vízie sa predávali jedna radosť – už štvrťstoročie žijeme z tohoto kšeftu. Však si to predstavte – predala sa vízia SPP, telekomunikácií, Slovnaftu, BAZ, Calexu, Figara … a mnohých iných podnikov, ktoré vlastne neexistovali, lebo komunisti počas svojej vlády všetko zničili a rozkradli. Úžasné, nie ?

_______________________________________

Veď je to hovno v celofáne, zakričal nejaký neznaboh v roku 2008. Predávajú nám hovno v celofáne, a tvrdia, že je to smotana … pridal sa iný. A začala kríza. Musíme vás prepustiť, začala sa kríza … musíme vám znížiť plat, začala kríza …. musíte prejsť na živnosť, alebo dostanete výpoveď, začala kríza … ale, však ste dostali dotácie na moje pracovné miesto, nesmelo namietol akýsi anarchista … čuš, ty smrad, okríkli ho – a za čo si kúpime šampus, aby sme mali niečo na pitie, keď sa budeme slniť na našej jachte ?

_______________________________________

Po ulici sa vlečie ligotavé BMW. Zastane, a z auta vystupuje spotený, zúbožený chlapík v šmejdovom obleku Tulo Foss. Na ruke mu svietia hodinky zo sekáča zn. Pissut. Predstavte si pozlátený šmejd, za ktorý pýtajú trápnych tridsať litrov … v euráčoch. Veď sa musí za to hanbiť, nie ? Predstavte si, koľko driny dá človeku, kým mu niekto požičia štyridsať miliárd eur  …. Toľko sľubov …. toľko lobistov … na zaplakanie. Strašné ….

_______________________________________

A majstrom sveta sa stáva – Slovenskóóó …. krajina, ktorá plní rozpočet vzduchom z čias komunizmu ….