Intelektuálne . .. hnojisko

19. marca 2014, cudzinec, Nezaradené

Svet je džungľa, kde prežijú najschopnejší …… je to normálne, že sú ľudia, ktorí majú miliardy a ľudia, ktorí nemajú na kôrku chleba denne … taký už je život ….. lepšie je nemať nič, ako žiť v klietke ….

Necítil som sa za socializmu ako obyvateľ klietky. Cítili sa tak len tí, ktorí pravidelne končili vo väzniciach pre príživníctvo, či iné “ zásluhy “ o rodinu a spoločnosť.

Vyššie spomínané výroky šíria ľudia, ktorí sa podľa seba radia medzi intelektuálov. Priznám sa, prestávam sa diviť komunistom, že väčšinu “ intelektuálov “ posielali na nútené práce.

Niet divu, že ľuďom bolo za socializmu dobre, keď mohli dovolenkovať aj v robote ….

Keď tento výrok istého, vysokoškolsky vzdelaného “ intelektuála “ čítal postarší kolega, najprv sa zasmial a potom prehodil – “ chcel by som mať autora tejto verbálnej špiny pod svojím vedením v bývalom podniku. Snívalo by sa mu o práci a normách aj v noci …“

________________________________

Pre tzv. intelektuálov nemá cenu žiadna práca, neustále sa odvolávajú na vzdelanie a kúpené ( česť výnimkám ) diplomy. Modré či červené – všetko jedno. Robotník, predavačka, upratovačka, pekár či krajčírka … to sú pre nich neúspešní ľudia, ktorí sa nedokázali učiť, a preto musia denne drieť, aby horko-ťažko uživili seba či rodinu.

 

Proste – menejcenní …. a neschopní.

 

_________________________________

A tak by som mal návrh – rozdeľme spoločnosť podľa intelektuálov – na high-society, teda slovutných vzdelancov a potom plebs, teda nevzdelaný odpad. A skúsme zaviesť pravidlo, že tieto dve skupiny môžu fungovať len oddelene, teda nesmú medzi sebou obchodovať s tovarom či prácou.

A uvidíme, kto sa dokáže lepšie postarať o seba – či obyčajný a bezvýznamný nevzdelaný robotník, alebo “ hnoj “ s diplomom, ktorý nevie, čo je práca. Viem si predstaviť tú zábavu, keď si ospevovatelia diplomov budú svojpomocne šiť topánky, odevy, piecť chlieb, orať pole a sadiť zemiaky, či chovať svinku v chlieviku a následne spracovávať …

Nerobím si ilúzie, ako by to dopadlo … hnoj s diplomom by sa dostal do červenej knihy ohrozených druhov s nábehom na – vydochnutie …. napokon, bolo by to presne v zmysle ich zásady, že svet je džungľa a prežijú len tí najsilnejší … nie však tí, čo majú najväčšiu papuľu, plnú smradľavých zvratkov, ktoré denne oliepajú diplomom ako visačkou najvyššej kvality ….

__________________________________

Tragédiou tejto krajiny je, že nie je riadená schopnými ľuďmi, ale len tými, čo pokladajú za vrchol svojej práce – získanie diplomu……. a rôznych ocenení za to, ako zdevastovali túto krajinu – napríklad ocenenia európskeho ekonóma roka.