O “ inteligentovi „, čo vylamuje zatvorené dvere . ..

20. marca 2014, cudzinec, Nezaradené

Má diplom z vysokej školy, pohŕda ľuďmi a neustále ich fackuje infantilnými poznámkami, ktoré nie sú nikdy k danej téme, ale stále len o jeho vlastnom komplexe z minulosti, lebo neznamenal – nič. Prečo ?

Niekde napísal, že sa zapája do diskusií, aby iným pomohol a opravil ich omyly, či uviedol na pravú mieru klamstvá, ktoré hovoria. Súdiac podľa karmy – musia byť dokonalými klamármi, keď ich karma často dosiahne desaťnásobok tej jeho – pravdy. Jedinej … prečo ?

Neraz mu naznačili, že nestoja o jeho príspevky, lebo majú záujem o plodnú a podnetnú diskusiu, ktorej sa on vyhýba a neustále spomína niečo, čo nikoho nezaujíma – ignoruje ich názor, a naďalej provokuje. Prečo ?

Môžem pokladať za inteligenta človeka, ktorý vylamuje zatvorené dvere napriek nesúhlasu tých, čo ich pred ním zatvorili ? Môžem pokladať za inteligenta človeka, ktorý vnucuje svoj názor tým, čo jasne deklarovali, že o to nestoja ?

Mali sme raz suseda. Bol neškodný, aj keď si rád vypil, mal však jednu hnusnú vlastnosť – hocikedy a bez hanby sa plietol do akejkoľvek debaty, a dokázal ignorovať aj výslovné žiadosti diskutujúcich, aby odišiel (lebo debata bola napríklad čisto súkromná), urážal sa, verbálne ich napádal … a neustále otravoval. Nepomáhalo nič – slušné slovo, i varovania, že raz na svoje správanie doplatí … počul som, o čom sa debatujete a nemôžem mlčať pri tých hlúpostiach, ktoré hovoríte … často argumentoval. Dovtedy sa chodí s džbánkom po vodu, kým sa nerozbije. Zrazu zmizol a niekoľko mesiacov sme ho nevideli. Keď sa opäť ukázal, podozrivo mlčal a uhýbal pohľadom – úplne iný človek, povedali by ste. Dlho sme jeho zmenu nechápali, až nám pozadie zmeny správania vysvetlil krčmár Lojzo – náš všetečný sused bol v krčme a plietol sa do diskusie dvoch slečien, ktoré ho viackrát požiadali, aby odišiel a neotravoval. Neposlúchol a jedna to nezvládla … a urobila mu zo stoličky golier.

Zlatý socializmus, prehodila bývalá spolužiačka, ktorá dnes pracuje na polícii. Vtedy stačilo ľuďom slušne dohovoriť, a pochopili, že sa majú pobrať svojou cestou. Žiaľ, dnes behá po svete také množstvo idiotov, ktorí neustále provokujú, až má pocit, že po páde vlády jednej pravdy došlo k nejakému zamoreniu celej krajiny … pokračovala. Slušné slovo vôbec nepomáha, a človeka majú za blázna, ak si dovolí odmietnuť niekoho a požiada, aby neobťažoval. Naopak – ľudia sú potom ešte dotieravejší a agresívnejší … zámerne sa snažia druhú stranu vyprovokovať. A nakoniec sa ešte aj sťažujú, keď to niekto prestane tolerovať a vyrieši problém s idiotom – ručne a stručne, dodala.

Nedalo sa nesúhlasiť. Napokon, aj do diskusií pod mojimi príspevkami na blogu sa zapájajú ľudia, ktorým už bolo viackrát naznačené, že o ich názory nie je záujem. Nie preto, že so mnou nesúhlasia, ale preto, že obťažujú balastom, ktorý je absolútne mimo témy. A ešte sú takí bezočiví, že masírujú ľudí svojimi údajnými študijnými úspechmi a zvratmi typu – “ učiť sa oplatí “ ….

Nuž “ priatelia „, pri pohľade na vaše správanie a prejavy musím konštatovať jediné – neoplatí. Akú hodnotu má diplom, ktorý môže získať hocijaký ignorant s plytkým intelektom – pretože nerozumie písanému slovu a jasne definovanému odmietnutiu ?

Žiadnu … ba predsa, nejakú má – cenu papiera, na ktorom je vytlačený ….