Pyrrhovo víťazstvo A. Kisku

30. marca 2014, cudzinec, Nezaradené

Tancovať nad troskami slušnosti a sebaúcty môžu len bezcharakterní ľudia. Žiaľ, na Slovensku je to bežný folklór. Nedalo sa nevidieť, ako pochybné existencie a politické prostitútky tancovali nad porážkou svojho nepriateľa R. Fica, pričom sa tvárili, akoby dosiahli víťazstvo … nedosiahli, utrpeli.

Nedá sa totiž zabudnúť, ako sa vyjadrovali o budúcom prezidentovi pred začiatkom volieb. Bol pre nich rovnakým nepriateľom ako R. Fico a prijateľným spojencom sa stal až vo chvíli, keď utrpeli katastrofálnu porážku ich vlastní neboráci. Áno, slovenská pravica je dnes založená na politike neborákov. Čo vlastne oslavuje ? Prehru profesionálnych politikov so skúsenosťami, ktorí by boli ideálni pre post prezidenta, s neskúseným amatérom ? Tak sa ešte nedávno vyjadrovali o A. Kiskovi.

Máme síce nového prezidenta, ale nemáme žiadne dôvody na oslavu. Skôr naopak – máme veľa dôvodov na smútok. A zamyslenie – pretože A. Kiska bude minimálne do ďalších parlamentných volieb v podobnej izolácii, akú dnes zažíva župan bansko-bystrického kraja M. Kotleba. Pravica s ním bude spolupracovať len v prípade, že ju podporí v boji a podrazoch proti R. Ficovi, ale v ostatných prípadoch ho veselo podrazí – keď sa jej to vyplatí. Stačí si spomenúť na prípad ex-premiérky I. Radičovej, ktorú využívala a odkopávala vlastná strana podľa aktuálnej potreby.

Rovnako sa nedalo prehliadnuť ani zlomyseľné vyškieranie pracovníkov médií. Vŕtalo mi v hlave, čo ich tak dobre pobavilo – prestal som to však skúmať, lebo minulosť jasne dokazuje, že prostitútka ide s každým – kto primerane zaplatí. Je pravdou, že najväčšia radosť je škodoradosť, lenže – svojho času pri páde istého režimu sa rozzúrení a roky podvádzaní občania vyzúrili nielen na politikoch-podvodníkoch, ale sa aj kruto vysporiadali s tými, ktorí im roky prisluhovali. A slovenské médiá, najmä tie, ktoré sú v súčasnosti spriahnuté s opozíciou, majú veľa masla na hlave – a pekne plesnivého. Jeho pach nezakryjú ani rôzne charity, či slintanie nad ľuďmi, ktorých kruto zasiahol osud.

Pravica nikdy nedokázala vyhrať voľby, a hoci bola pri moci plné dve obdobia a polovicu tretieho, dnešná noc presne ukázala, prečo si nedokáže získať voličov – nevie robiť politiku inak, ako podrazmi, klamstvami, intrigami … pričom osud národa má totálne na háku. Národ ju nezaujímal v čase trhania federácie, ale so zanietením bojuje o moc a postavenie v štáte, ktorý – nechcela. Však peniaze nesmrdia, nie ?

______________________________

 

Nie je isté, či vlastne môžeme gratulovať A. Kiskovi. Dá sa pokladať za úspech výhra vstupenky do hniezda hadov ? Isté je jedno – počas svojho mandátu nenájde skutočného spojenca v parlamente. R. Fico bude jeho oponentom, a pravica nebola nikdy spoľahlivým spojencom, skôr sa vždy chovala ako bordel-mama vo verejnom dome. Navyše – ani jednej politickej strane dodnes nezáležalo na osude slovenského národa. Ten bol a bude pre všetkých len ľahko ostrihateľnou ovcou na zabezpečenie pohodlného života – bez námahy.

______________________________

Ak niekto čaká, že dnešná prehra je začiatkom konca politickej kariéry R. Fica – veľmi sa mýli. Fico nie je Mečiar a SMER nie je HZDS. Práve naopak – dnes na plnej čiare prehrala pravica, pretože sa naplno ukázal jej charakter – či skôr jeho absolútna absencia. A je skutočnou tragédiou slovenského občana, že zásluhou dneška dostanú jeho záujmy a potreby poriadnu facku v budúcnosti … pretože, ak bude chcieť spočítať všetky svinstvá pravici, bude musieť dať plnú moc do rúk ľavicového populizmu … v podaní SMER-u. Niet však pochýb, že pravica si to plne zaslúži.

Ináč … celkom ma pobavilo, ako niektorí tancovali od radosti na politickom hrobe … len si na vlastnú škodu neprečítali nápis na náhrobku – našli by tam svoje mená ….