Luxusná milenka

5. apríla 2014, cudzinec, Nezaradené

Veru, Ukrajinci až teraz začínajú chápať, akú luxusnú milenku si na krk zavesili. Brusel raz dáva a trikrát berie, v prípade “ WáitHauzu “ je to ešte horšie – ten zásadne rozdáva sľuby a nekryté peniaze, výmenou za reálne hodnoty a obmedzenie nezávislosti. Ale v zásade sa môže Ukrajina radovať – zbavila sa tútorstva Ríše zla ….

Veru, Ukrajinci mi pripomínajú kamaráta Fera. Jedného dňa prišiel ako hrdý majiteľ prevetrať postaršiu audinu – á osmičku. Hrdo nám ukazoval, čo všetko má tento zázrak techniky, a veru nejeden z obdivovateľov aj vzdychol od nadšenia. Ani draho nekúpil, ako sa pochválil – sotva štyri tisícky. Dobrý kšeft, nie ? Akurát mal jeden háčik – z výplaty si mohol Ferino natankovať asi štyri plné nádrže a bol – na suchu. A tak dodnes vetrá audinku na – ceste do kostola a domov … neuveriteľne to dlhej trase, celých tristo metrov.

Kyjev sa čoskoro začne lámať hlavu. Starú a dotieravú Moskvu síce odkopol, lenže tá bola ochotná platiť za utrpenie zo vzájomného objatia. Dnes začína zisťovať, že ešte stále platí staré a osvedčené – keď vtáčka lapajú, pekne mu spievajú. Mladá milenka síce prisľúbila onakvejšie služby, ale zároveň aj naznačila, že rozhodne ich nehodlá platiť – platiť má niekto iný – Kyjev. A ten na to akosi nemá zdroje.

A tak sa Ukrajinci môžu tešiť. Čakajú ich úsporné opatrenia v štýle ala Brusel – to v praxi znamená, že najprv sa zbavia všetkého, čo má nejakú cenu v zmysle myšlienky – čo môže Bruselu prospieť, to domáci nevedia spravovať. Potom prídu úsporné opatrenia – domáci budú uťahovať opasky, aby vláda mohla rozdávať “ investorom “ za nové pracovné miesta. Presne tie, ktoré Bruselu darujú v podobe privatizácie všetkého, čo ešte Ukrajine ostalo po rôznych vládach … napríklad straky-zlodejky Julišky, či arzénového Viktora. A nakoniec pochopia význam porekadla, ktoré dnes poznajú aj Slováci na vlastnej koži –

nikto vám nemôže dať toľko, koľko stihne Brusel skonzumovať

 

Čo už … aspoň sa môžu radovať pohľadom na krásne telo novej milenky … ktoré si tak tvrdo zaplatia.  😆 … keďže budú tak zodratí od práce, že sotva dokážu na svoju onakvejšiu milenku v čase voľna aj vyliezť …