Strakatý svetonázor . ..

7. apríla 2014, cudzinec, Nezaradené

Čo majú spoločné politické strany a kondómy ? Po použití sa – zahodia

Roky sa na Slovensku opakuje to isté – vždy príde určité obdobie, keby sa rozbehne hromadné premaľovanie štítov a prezliekanie kabátov … prípadne odhadzovanie starých a šitie nových … vraj krajších a lepších. Prd makový … množstvo politikov na Slovensku zmenilo kabát, ale prínos pre občana sa rovnal – nule. Starého psa novým kúskom nenaučíte a nakoniec vždy vyplávala na povrch rovnaká príčina zmeny – túžba po najvyššom poste a absolútnej moci, ktorú dotyčný nevedel naplniť vo svojej pôvodnej strane. Nakoniec – najľahšou cestou k postu je naozaj založenie nového subjektu a samo-menovanie za Najvyššieho …

Trtošia a pregrciavajú … dve slová, ktoré mnohých politikov urazili, ale presne vystihujú ich správanie.

Pravda bolí … a slová bývalého generálneho prokurátora zaťali do živého.  Politické strany sú rakovinou slovenského národa, nádorom, ktorý už dávno nie je možné liečiť, ale ostáva posledné riešenie – vyrezať. Však sa skúste zamyslieť a úprimne si odpovedajte na jednoduchú otázku – pocítili ste niekedy na vlastnej koži prospech z činnosti voleného zástupcu vo vašom regióne ? Silne pochybujem … vlastne, ak nepatríte do klubu vyvolených, tak určite nie.

Cítim, že s týmito ľuďmi neviem spolupracovať ….

Autori podobných výrokov nevedia spolupracovať obvykle s nikým. Pomerne často sa s nimi stretávam aj pri svojej práci, a naučil som sa tieto situácie riešiť jednoducho a efektívne – ukončením vzťahu, či už pracovného alebo obchodného. Skúsenosti ma naučili, že mám väčší prospech zo spolupráce s priemerným človekom, ktorý sa dokáže prispôsobiť aktuálnej potrebe, než s géniom – ktorý ide z konfliktu do konfliktu a okráda ma o čas riešením problémov, ktoré spôsobil. A to už nehovoriac o energii, ktorú musí tomuto nezmyslu človek venovať. Takže, vždy sa riadim zásadou – ďakujem, ste naozaj skvelý a hlboko vás obdivujem, ale nemôžem si vaše služby dovoliť … možno konkurencia … nikto nie je urazený, a sám si šetrím zdravie a zachovávam pohodu.

Nikdy nepochopím, o čom je vlastne práca v parlamente. Keby sa takto pracovalo v akejkoľvek firme, skrachuje do roka a dňa. Ťažko sa potom môžeme diviť, ako vyzerá tento štát – je to výsledok absurdného systému, kde jedni nemusia počúvať a druhí môžu veselo hádzať – polená pod nohy.

Prebehlíkov a geniálnych zakladateľov nevolím … však aj perpetum mobile je len vysnená sprostosť

Skúste každé štyri roky urobiť vo firme inventúru, zahodiť kontrakty a zmluvy … a začať od začiatku. Pripadá vám to ako hlúposť ? Prečo potom mlčíte, keď sa to pri riadení štátu pravidelne opakuje. Čo zmena – to štart z bodu nula. Prečo sa teda divíme, že sme na tom tak mizerne ? Však je to len logický následok nezmyselného spôsobu riadenia štátu.

Ľudia so strakatým názorom sú o ničom … brzdia pokrok a vyžierajú aj tak úbohé zdroje. Môžeme si to dovoliť ?