Dve stoličky + jeden zadok = Veľký problém

14. apríla 2014, cudzinec, Nezaradené

Ropa a plyn tečú z Ruska … páni Galaxie sedia v Bruseli a Washingtone … a medzi nimi poletujú naše politické špičky. Ako si sadnúť na dve stoličky a nespadnúť ?

Smutné je, že príkladom by našim elitám mohol ísť V. Orbán. Na jednej strane konštatoval, že Maďarsko nemá žiadny technický problém, aby Ukrajine pomohlo … a na druhej strane dodal, že nie je podstatné želanie Bruselu, ale záujmy Maďarska – a ťaženie proti Rusku je v rozpore s maďarskými záujmami. Takže, uzavrel V. Orbán – problém Ukrajiny musí riešiť niekto iný.

Ešte smutnejšie je, že postoj V. Orbána by som nepoznal, ak by som bol odkázaný na informácie zo slovenských médií. Nechtiac (na pokyn z istých miest) ho prehliadli. Nečudo – veľmi sa nehodí do euro-krámu. Tým skôr, že Maďari sa Bruselu nevzopreli prvý raz. A dávajú ostatným krajinám nevhodný príklad.

Pôsobí priam komicky, ako rôzni “ ideológovia “ debatujú o dodávkach plynu pre Ukrajinu. A zasvätene hľadajú riešenia, ktoré by nenaštvali Kremeľ a splnili želania pánov sveta … vyzerajú ako komická figúrka diabla, ktorý si strčí nohu za krk a snaží sa obliznúť vlastné kopyto. Vyťahujú akúsi zabudnutú prípojku na Ukrajinu a meditujú, či je alebo nie je vo vlastníctve Gazpromu. Jednoducho – skvelá fraška … akurát sa nedá smiať. Skôr je do plaču.

Vďaká, taváryšč Putin … tvojou zásluhou sme zistili, že si chováme svorku chameleónov, ktorí pri pohľade do zrkadla potrebujú poradcu, aby sa spoznali. Čo už, keď na počkanie menia identitu.