Európsky koncept boja proti mafii

18. apríla 2014, cudzinec, Nezaradené

Nie je to jednoduché ? Prídete do obchodu, ponúknu vám tovar za neprijateľnú cenu a vy poviete – ďakujem, ale nemám záujem, lebo je to drahé … a idete hľadať iný obchod, kde nakúpite lacnejšie.

Vŕta mi hlavou, či v Bruseli nešarapatí nejaký vírus … či baktéria, ktoré by spôsobovali nervové ochorenia. Každý, kto sa tam dostane do funkcie – osprostie. Začína to pôsobiť ako epidémia. Úplne nepochopiteľné – namiesto toho, aby odišiel z drahého obchodu a ušetril svoje “ draho natlačené “ eurokorunky, tak vyťahuje bejzbolku a tlačí na obchodníka, aby dal za lepšiu cenu. Nie je to náhodou vydieranie ? A pokiaľ viem, tak v slušnej spoločnosti sa za to posiela do basy, nie ?

Dnes už chápem, prečo bruselskí radní odmietli perspektívny projekt výstavby bytoviek pre blbcov – nenašli by toľko pozemkov, ktoré by dokázali uspokojiť len potreby Bruselu. Niekedy mi dokonca vŕta hlavou, či sa v Bruseli nerobí nejaký pokus, súvisiaci s evolúciou, ktorý by mal spustiť reverzný chod – teda prerod človeka na opicu. Doteraz som poznal len jeden spôsob, ako to vidieť – bolo potrebné navštíviť krčmu a sledovať, ako to niektorí ľudia dokážu za pomoci rôznych tekutín … ktovie.

Aj iné mi vŕta hlavou. Na akých školách dávajú také “ skvelé “ vzdelanie, že absolvent nehľadá lacnejšiu ponuku, ale namiesto toho sa hrnie do práce – teda skúša zľavu vytrieskať z tvrdohlavého obchodníka. Poviem vám, to je úspora – netreba behať, strácať čas, páliť benzín či dobíjať kredit na telefóne – keď stačí dobiť len toho, čo má a pýta priveľa. To vám je pokrok, nie ?

 

Vlastne, keď nad tým všetkým premýšľam, začínam v celom vývoji nachádzať istú logiku. Celou Európou sa tiahne snaha o boj s organizovaným zločinom, ktorý si neustále nachádza nové spôsoby, ako dosahovať vysoké zisky. Pri pohľade na dianie v Bruseli začínam chápať novú stratégiu Interpolu a národných policajných zborov. Zrejme je rozvrhnutá na niekoľko etáp – prvou by malo byť položenie lákavej návnady – napríklad vysokých platov za výkon úradníckych pozícií. Druhou etapou je stanovenie podmienok výberu do funkcií, kde môže uspieť len člen “ rodiny „, alebo človek, ktorého “ rodina “ podporuje. Tretia etapa prebieha dnes – v Bruseli sa koncentrujú elity jednotlivých rodín a zubami-nechtami sa držia funkcií, z ktorých skvele profitujú. Štvrtou etapou bude naplnenie pasce (Bruselu) a zapadnutie dvierok – to stačí celé mesto oplotiť, rozmiestniť strážne veže s guľometmi a sláva – organizovaný zločin padne na kolená, lebo jeho elity budú za mrežami. Geniálny plán, nie ?

 

No, tak to ešte nejaký čas vydržíme vydieranie Bruselu a jeho nedemokratické praktiky. Perspektíva, že sa takto ľahko zbavíme klamárov, podvodníkov, zlodejov, príživníkov a iných zločincov je naozaj veľmi lákavá. A stojí za nejaké obete, nie ?