Strčte si ten nadpis za klobúk . . .

16. júna 2014, cudzinec, Nezaradené

27 miliónov má vypľuť štátna kasa, aby na priečelí nového štadióna Slovana svietil nápis – Národný futbalový štadión. Presnejšie, toľko grošov má oželieť daňový poplatník, aby tri-štyrikrát v roku videl slovenských futbalistov v akcii … a presne toľko požaduje ten, čo bude na tomto komplexe zarábať do vlastnej kešene.

Páni, strčte si nadpis “ Národný futbalový štadión “ za klobúk, a ak chcete štadión pre Slovan a priestory pre vlastné podnikanie – kúpte a postavte si ich za svoje !

Nemáme štadión pre reprezentáciu ? Omyl, nejaký sa nájde a nejaké pribudnú … aj bez obrovskej bubliny s názvom, ktorý má vyvolať dojem, že niekto oferoval groše na oltár vlasti. Tým skôr, že stánok pre potreby národa by mal byť situovaný tak, aby slúžil celému národu. Avšak v Bratislave slúžia veci zásadne kaste zo Smradľavej perly na Dunaji, a možno (občas) aj národu. Napokon, spomeňme si na kvalifikačný pohreb MS 2010 v zápase proti Slovinsku, kde sa skutoční fanúšikovia nevedeli dostať a futbalisti bojovali pred slovutnými ksichtami mŕtvol v kravatách. To bola atmosféra … ako pri pohrebe Brežneva. 😆

Pán Kmotrík stráca chuť pokračovať v projekte NFŠ. Nedivím sa, rozplýva sa mu pred očami kšeft tisícročia, na ktorý by výrazne prispel národ.

Zaslúži si slovenský futbal nejaký nový stánok ? Priznám sa, že ak by legionári podávali vo svojich kluboch také výkony, ako v drese národného mužstva, tak by hrali piatu slovenskú ligu, alebo stáli na úrade práce. Vraj by som mal za každých okolností podporovať vlastných … no neviem, ale ak si platím za futbal, nechcem vidieť korzo dôchodcov … alebo ?

Neverím na projekt NFŠ, je to rovnaký podraz na daňovom poplatníkovi, ako v prípade MS 2011 v hokeji. Nešlo o záujem národa, ale výhradne jediného klubu, ktorý si za štátne peniaze pripravil podmienky pre nadnárodnú súťaž. A ostatní utreli hubu nasucho, akoby dane neplatili … či neboli Slováci.

Je to projekt v záujme určitých skupín a zvýšenia ich ziskov … tak nech si to platia sami …