Súcit ? Lenže . . . s kým ?

9. júla 2014, cudzinec, Nezaradené

Smrť českých vojakov v Afganistane preletela mádiami ako blesk. Všetci vyjadrovali súcit rodinám vojakov, avšak …

Zamyslel sa vôbec niekto nad skutočnými príčinami ich smrti ?

Zabil ich samovražedný útočník, ktorého vyslal Taliban, znie suché konštatovanie. Je to pravda ? Povedal by som, že je to len časť pravdy – tá časť, ktorá zakryje vinu ľudí, stojacich v pozadí.

Vojna v Afganistane začala 7. októbra 2001 operáciou pod názvom Trvalá sloboda, ktorú iniciovali USA na základe klamstiev Bushovej administratívy o vinníkoch útokov na WTC.

Naozaj veríte, že za útokmi na WTC stála al-Kaida ? Potom si položte otázku, prečo tieto útoky nedokázala opakovať, hoci mala na to oveľa viac dôvodov, ako pred pádom WTC. Nechýbali jej ľudia, a určite ani finančné prostriedky. Ale … vieme veľmi dobre, že aj útok na Irak, ktorý skončil popravou S. Husajna, bol podložený klamstvami, čo sa nakoniec aj dokázalo.

Obete afganskej vojny … počty sa líšia, a počet obetí spomedzi Afgancov nevie určiť nikto. Ani približne … ak teda nerátame obete z radov policajných síl oficiálnej kábulskej vlády, ktorá kolaboruje s okupantmi proti vlastnému národu úplne rovnako, ako tomu bolo za čias sovietskej okupácie. Mimochodom – dnešní okupanti a ich kolaboranti by nemali zabúdať na osud posledného prosovietskeho vodcu Nadžibulláha. Keď ho po dobytí Kábulu zadržali, najprv ho mučili, potom vykastrovali a nakoniec – obesili.

Lenže – na afganské obete konfliktu, ktorý vyvolali USA a Veľká Británia – akosi “ civilizovaný Západ “ kašle. Nie su to ľudia ? Nemajú rodiny ? Pre niekoho asi nie, minimálne je to isté v prípade vojnového zločinca G. Busha ml., a jeho prisluhovača T. Blaira. (Ináč, Blair na mňa vždy pôsobil podobne ako Mussollini – všemocný a nebezpečný  komediant)

Kto si zaslúži náš súcit ? Žoldnieri, ktorí sa zúčastnili okupácie cudzej krajiny, alebo jej obyvatelia, ktorí boli zneužití na propagandistickú kampaň vládnucich zločincov v “ civilizovaných “ krajinách ?

Afganci sú doma. Nikoho nenapadli, a neexistuje žiadny dôkaz, že by sa na nejakom napadnutí podieľali. Lenže tí, za ktorými sa dnes organizuje smútočná tryzna, išli do cudzej krajiny bojovať za cudzie záujmy … a neprežili to. Iste, nejedného z tých, čo som poznal, lákala táto misia len z pohľadu zárobku … avšak – išlo naozaj o slobodu ? Nemyslím …

Operácia Trvalá sloboda je už dávno – Trvalým debaklom. Smutné je, že pod kepienkom slobody a demokracie dnes tolerujeme to, čo sme za čias sovietskej invázie otvorene a jasne pomenovali – okupácia a zločin proti ľudskosti. A nehabíme sa za potlesk tejto – špinavosti.

Smrť štyroch českých vojakov je tragédiou – hlavne pre ich rodiny. Najväčšou tragédiou však je, že sme

… dovolili zabiť ľudskosť, slušnosť, spravodlivosť a pravdu …