Zúfalstvo poskokov . .. zrkadlo súčasnej morálky

21. júla 2014, cudzinec, Nezaradené

Spomeň si na Rusov, ako tu boli po vpáde v auguste 1968, a čo tu robili. Však zavraždili aj môjho otca … začal starý kamarát v kaviarni. Teda, ak sa môžem opýtať … keďže tu niečo robili kedysi Sovieti, to, čo robia dnes Američania – je v poriadku ? Radšej Američania, než Rusi … znela odpoveď na moju otázku.

No … takže sa vlastne nič nestalo, hovorím kamarátovi. Tvoj otec bol terorista, ktorý kládol odpor okupantom a právom ho odpráskli ako psa …

Vypleštil oči, a v kútiku úst sa mu hompáľala cigareta spôsobom, ktorý pripomínal staré filmy. Ako to môžeš tak cynicky povedať … sotva šepkajúc sa opýtal, a chcel odísť. Zadržal som ho … a vysvetlil – ak dnes nevadí, že nejaký smrad v Bielom dome klame, len sa tak práši a denne zabíja stovky ľudí, prečo to chceš vytýkať niekomu v minulosti ? Však je to absurdné, nie ?

Okupant ostane okupantom bez ohľadu na to, do akej handry na tyči sa zahalí. Ak niekto tvrdí, že Rusi stoja v pozadí konfliktu na Ukrajine, jednoducho – klame. Konflikt na Ukrajine začal oveľa skôr, a vyprovokovali ho ľudia, ktorí majú denne plné papule slobody, mieru a demokracie. Len nepovedia, že to platí pre situácie, keď ide všetko podľa ich predstáv.

Absurdné argumenty poskokov Bieleho domu …

Máme si vraj spomenúť na časy ZSSR a to, čo tu bolo. Čo tu teda bolo ? Neďaleko môjho domu pobehovali zavčas ráno, aj v najtuhšej zime úbožiaci v trenírkach a tielkach, šikanovaní zababušeným dôstojníkom. Nevedeli ani to, kde sú a hlavne – prečo tam sú. Niekto prikázal a oni išli – museli, ak nechceli skončiť pred popravčou čatou. Taká bola realita … chcete niekoho viniť ? V poriadku, utekajte na cintorín, vykopte z hrobov tých, čo ich sem poslali a súďte …

Ale dnešní zločinci žijú … napríklad v Bielom dome.

Prečo nekričíte o bolesti obetí v Iraku, či okupovanom Afganistane ? Prečo nevoláte po pravde o situácii v Sýrii, Líbyi, či Pakistane ? Prečo neplačete nad obeťami polstoročnej genocídy na palestínskych územiach ?

Ste zbabelci a prisluhovači … a mali by ste začať s kopaním krtích dier … budete ich potrebovať, smrad z Bieleho domu sa na vás vykašle.