Nech si každý platí sám . ..

12. augusta 2014, cudzinec, Nezaradené

Akosi pominula radosť zo sankcií proti Rusku, prejavy národnej hrdosti vo forme vyhlásení – svoje (jablká) si zožerieme sami – a prišla krutá realita. Páni sa hrajú a plebs má platiť. Lenže – plebs akosi platiť nechce, vlastne … ani nemá z čoho financovať zámocké hry – bruselské. A teraz ?

Prvýkrát som sa stretol s “ fekálnym “ humorom ako dieťa.To sme šli s dedom do lesa, a chytila nás potreba – vnúčik, otoč sa po vetre, nech to nejde na teba … poučoval dedo. O nejakú dobu sme si hovorili vtipy a tejto činnosti pred dverami suseda, spojenej so zazvonením a drzou požiadavkou – daj mi papier.

No netušil som, že sa dožijem aj “ fekálnej “ politiky. To vyzerá tak, že sa vyšpiníte pred dvere chlapovi, ktorého nemáte v láske, a zazvoníte u jeho suseda – žiadate nielen papier, ale aj to, aby to po vás odpratal. Jeden by neveril, ako dokážu naše elity vylepšiť – nevylepšiteľné. Asi … nepoznali svojho deda, alebo im zabudol povedať, ako skončia, ak sa otočia – proti vetru. Ktovie … vždy mi chodí hlavou myšlienka, ako je možné, že niekto je ovešaný titulmi a funkciami … a pritom nepozná ani takú základnú pravdu.

Prišiel vlastne niekedy do školy ? Hej … na odovzdávanie diplomov.

Nič sa nedá robiť. Síce sa hovorí, že každý si má zjesť to, čo si navaril (alebo čomu tlieskal) … ale prax je iná. Napríklad Poliaci dnes čakajú, že zaplatíme za jablká, ktoré si museli v rámci národnej hrdosti – sami a svojpomocne zožrať. To je kšeft – nažerú sa a ešte im to iní zaplatia. Geniálne … ??? Naozaj ???