Trochu iný pohľad na personu non grata alebo – aký je rozdiel medzi Kotlebom a Obamom ?

12. augusta 2014, cudzinec, Nezaradené

No, určite Kotleba nedostane Nobelovu cenu za mier – tam sú kritériá na udelenie naozaj tvrdé. Základnou požiadavkou je – niečo pre mier urobiť, alebo mať správne občianstvo. Prípadne aj niečo iné môže byť správne. To však nebudeme rozoberať, pretože ak niekto hádže bomby na civilistov, môže byť mierotvorcom, ale ak niekto poukáže na jeho správanie, veľmi ľahko sa stane – rasistom. Tak sa obvykle odpúta pozornosť od podstaty veci.

Zaujímavé je, že Kotleba je neprijateľný pre svoje reči na verejnosti, ale v prípade Obamu nikomu nevadia bomby na hlavách – nevinných. Však v mene mieru je povolené všetko, nie ? Aj vražda.

Aký je teda rozdiel medzi Obamom a Kotlebom ? Jednoduchý – BBSK pod vedením Kotlebu nie je USA, a okrem toho – je neslušné a spoločensky neprijateľné o násilí a neznášanlivosti hovoriť, ale nikomu nevadí, ak sa násilie pácha … vhodnou osobou. V praxi to funguje tak, že ak poviete o romskom etniku, že je neprispôsobivé, tak ste rasista. Ak však poviete o moslimoch, že sú hrozbou a potenciálnymi teroristami – tak ste demokrat a bojovník za slobodu. Páni … tfuj.

Istý známy povedal, že účasť bystrického župana na oslavách SNP by v jeho osobe vyvolala také zhnusenie, že by si zrejme len uľavil … však, viete ako, nie ? Ja mám podobné pocity pri predstave, že na tribúnach stoja zástupcovia mocností, ktoré nás predali v Mníchove. A rovnaký pocit by som mal aj v prípade účasti Obamu.

Takže, je Kotleba iný ako Obama ? Je – nedrží prst na jadrovom kufríku, a nemá tak veľký priestor v istej časti tela, aby sa tam vošlo toľko ľudí, ako jeho prezidentskému náprotivku sa – pchá.