Plody zla, zasiateho po novembri 1989

31. augusta 2014, cudzinec, Nezaradené

Akosi sa tá hospodárska (nie finančná) kríza nekončí. A ani nemôže skončiť. Čo začalo podvodom, nemôže skončiť úspechom.

Koreň prvý – nedodržaný sľub o obojstrannom zrušení spolkov, a vytvorení jedného – s rovnakými podmienkami pre všetkých

RVHP a Varšavská zmluva boli zrušené tak, ako bývalé ZSSR ústami M. Gorbačova sľúbilo. Nie tak už NATO a EHS. Prvé ostalo bez zmeny, a druhé sa najprv zmenou názvu transformovalo na ES, a neskôr – EÚ.

Koreň druhý – budeme spolupracovať s každým, kto prijme naše podmienky …

Ale o tomto predsa reč nebola. Naopak – dohodlo sa, že všetci a podľa rovnakých pravidiel. Omyl – po vstupe krajín do prístupového procesu, ktorý mal viesť k členstvu v únii, sa ihneď ukázalo, že ekonomické kritériá neplnia ani členovia. Ani nemohli – veď by to znamenalo absolútnu devastáciu domácej ekonomiky v štýle, ako to neskôr postihlo – Slovensko.

Krajinu, ktorá bola označená istou americkou politickou prostitútkou za čiernu dieru. Krajinu, ktorá neplnila demokratické kritériá, lebo bola v područí vládcu, ktorý sa nechcel deliť o moc a majetok s privandrovalcami. Nie, tých vôbec netrápili jeho praktiky, len neochota deliť sa o lup.

Koreň tretí – čo musíš ty, nemusím – ja

Kritériá na prijatie spoločnej meny splnili len krajiny, ktoré ho prijali v druhom slede – Slovinsko, Slovensko, Lotyšsko a Estónsko. Kritériá na jej používanie neplní vôbec nikto, a najväčšie problémy majú krajiny ako Portugalsko, Španielsko, Taliansko … pričom aj “ bohaté “ Nemecko podmienky neplní, o Francúzsku nehovoriac.

Živnostník alebo malá firma skrachovať môžu, nadnárodný koncern alebo štát ? V žiadnom prípade …

Kto požičiaval Grécku, Španielsku či Portugalsku napriek tomu, že nesplácali ani svoje pôvodné záväzky ? Kto tuneloval majetok vlastných občanov ?

Medzinárodné bankové domy postihol úpadok. Ten, ktorý údajne postihol bývalý východný blok, ten, ktorý mal byť príčinou jeho rozpadu. Omyl … príčinou rozpadu východného bloku bola skôr – korupcia. Na najvyšších miestach … však aj po autorovi perestrojky Gorbačovovi sa v Moskve pokrikovalo, že predal svoju vlasť.

Krach štátu – neprijateľné ! Krach by odhalil, ako “ demokratické “ vlády Nemecka, Francúzska, či iných krajín roky okrádali vlastných občanov, aby mohli pokračovať v studenej vojne.

Nemecko zapríčinilo najväčší konflikt v dejinách ľudstva, a k vyvolaniu ďalšieho nemá ďaleko …

Pohľad na A. Merkelovú hovorí jasne – zúfalstvo v očiach, panika v srdci. Kríza sa nekončí, eurospolok čoraz viac upadá, a najbohatšou krajinou kontinentu je odveký nepriateľ – Rusko. Nielen bohatý, ale navyše aj vojensky silný.

V skutočnom pozadí imperiálnej politiky Bieleho domu a Bruselu stojí obava z nedostatku surovín … na demokraciu a slobodu všetci kašlú. Kto neverí, nech si položí otázku, prečo mnohé európske a svetové denníky blokujú diskusie, alebo ich “ skvalitňujú „

Ukazuje sa, že napríklad bridlicový plyn je skôr bublina, než reálna náhrada za stratené zdroje. Rovnako sa ukazuje, že zásluhou “ demokratizačného “ procesu na Blízkom východe, ktorý spôsobili USA, môže svet na tieto zdroje zabudnúť. Zúria tam občianske vojny a ich koniec je v nedohľadne. Oceánske zdroje sú na ťažbu veľmi nákladné … lenže, svet je životne závislý na rope a zemnom plyne. Čo teraz ?

Rusko – lenže tam recept, ktorý sa osvedčil na Blízkom východe a vo východnej Európe (hoci nepriniesol žiadané výsledky) – nefunguje.

Na čele Ruska je politik, ktorý sa poučil z tragédie strednej a východnej Európy, kde vlastní politici predali štátne majetky a nezávislosť západným dobyvateľom. Takže – vytiahne na svojich oponentov ich vlastnú špinu, a jednoducho ich pošle – do väzenia. Spoza hraníc síce štekajú rôzne ľudsko-právne organizácie, ale on veľmi dobre vie, ako je to vlastne z ich pohľadom na ľudské práva – bojujú za ne len tam, kde sa to hodí ich chlebodarcom.

A kríza ďalej otriasa svetom, z čoho vyplýva aj posledný zúfalý pokus politických kaukliarov – prevrat na Ukrajine a zatiahnutie Ruska do konfliktu, ktorý by dal zámienku svetu na vydieranie – Ruska. Pokrytecký plač nad tragédiou malajzijského lietadla sa zmení na zmätené mlčanie a dohodu o utajení výsledkov vyšetrovania, keď sa zistí, že – lietadlo nezostrelili oponenti krvavej kyjevskej vlády – proruskí separatisti.

Plody zla dozreli …

A Európa balancuje na pokraji nového, zničujúceho konfliktu. Konfliktu, ktorý má zakryť stopy zločinnej politiky tzv. demokratov a vyriešiť problém, spojený s okrádaním vlastných voličov. Nie, západné politické špičky nemajú žiadne škrupule – v mene zachovania majetku a moci pokojne obetujú vlastné národy. Nakoniec – planéta je aj tak preľudnená, nie ?