Zneuctené sviatky pokoja a mieru – Vianoce

29. októbra 2014, cudzinec, Nezaradené

Priznám sa, postupom času začínam pociťovať voči vianočným sviatkom odpor, ba až zhnusenie. Zhnusenie z toho, a teraz použijem veľmi tvrdé slová, že chamtivé podnikateľské a mediálne svine nemajú ani štipku úcty k ničomu – ani sviatkom, ktoré mnohí celkom oprávnene pokladali a pokladajú za najkrajšie v roku.

Vysielať vianočnú reklamu v posledných oktobrových dňoch môže len tupý, nevzdelaný, chamtivý blbec, ktorý by skôr patril na niektoré oddelenie pre duševne chorých. O objednávateľovi tejto zvrátenosti si nerobím žiadne ilúzie – je na tom z hľadiska mentálnej vyspelosti úplne rovnako. A v spojení s tupým obsahom, ktorý vysielajú súkromné televízne stanice, môžem konštatovať jediné – z televízie, ktorá mala byť kedysi hlavne prostriedkom na zdieľanie informácií a kultúry, sa stala hnusná a smradľavá stoka, plná primitívov a riadená úchylákmi. Už dávnejšie som spomenul, a nebol som sám, že im napriek rôznym zákonom  a nariadeniam sa veselo vysiela obsah s násilnou tematikou aj v denných hodinách.

Dali sme im pokutu, a viac nemôžeme urobiť ….

Tak kedysi reagoval na môj e-mail jeden z členov rady pre rozhlasové a televízne vysielanie – orgánu, ktorý je úplne zbytočný, však existuje len pro-forma. Hoci má rada právomoci siahnuť aj k tvrdším opatreniam, nemá na ne odvahu. Však v krajnom prípade je možné aj odobratie licencie na vysielanie. Smola – kšeft a prachy sú zjavne dôležitejšie, ako duševné zdravie tých, ktorí sú vysielaným svinstvom najviac ohrození – detí a dospievajúcich.

Zbytočne sa zlostíš, povedal mi známy, ľudskosť sa už dávno nenosí a spomína sa len v súvislosti s potrestaním niekdajších eštebákov …

Jasné, to plne chápem. Ak by sme mali totiž postupovať podľa metra rôznych navrhovateľov postihov pre niekdajších príslušníkov komunistickej tajnej služby, museli by sme popraviť všetkých, ktorí sa motali v parlamente a vláde počas tunelovania a výpredaja tejto krajiny po roku 1990. Alebo zhabať všetky majetky a dopriať im chuťovku na zotavenie – bezplatnú doživotnú exkurziu v uránových baniach, pekne s lopakou a krompáčom. Nech poznajú, ako sa cíti zotročený národ, na vlastnej koži.

Slovenskú budúcnosť vidím veľmi biedne. Národ je opäť chudobný, ako kedysi v 30. rokoch minulého storočia. Bieda vyháňa ľudí od rodín a niekto to nazýva – pokrok. Voľby sú predraženou fraškou, lebo bez ohľadu na víťaza, pre obyčajných ľudí sa nič nemení k lepšiemu. Skôr naopak. Rozkazuje nám parta bruselských prostitútok, ktoré si už dnes veselo dovolia aj odmietnuť toho, koho si vyberie národ. Vraj demokracia ???

Nová totalita a diktatúra. Tisíckrát horšia, ako vláda komunizmu vo východnej a strednej časti kontinentu …

A dnes nás okrádajú aj o to posledné. Ten zbytok úcty voči sviatkom, ktoré aspoň na chvíľku dokázali potešiť rodiny a ľudí, a dovolili im aspoň na chvíľu zabudnúť, aký ťažký je život. Prečo ? Lebo nejaká špinavá sviňa nemá dosť, a chce ešte viac … zaželám jej teda tak, ako si zaslúži.

Nech sa so svojimi peniazmi, majetkom a postavením zadrhne a … zdochne.