Veľká Británia legitimizovala praktiky štátnej bezpečnosti ?

6. decembra 2014, cudzinec, Nezaradené

Roky nás masírujú spomienkami na praktiky československej štátnej bezpečnosti, pričom neustále zdôrazňujú, akým hrubým spôsobom táto inštitúcia zasahovala do životov ľudí, obmedzovala ich občianske i ľudské práva a stále požadujú – kajajte sa, ľutujte … a ajhľa – podľa britských úradov nebolo masívne odpočúvanie a sledovanie obyvateľov krajiny porušením zákona !

Takže, čo to vlastne znamená ? Jednoducho povedané, podľa demokratov je národ nepriateľom svojej vlády. K tomuto záveru a opatreniam z toho vyplývajúcim môžeme len gratulovať, pretože záver britských vyšetrovateľov jasne dokazuje, že žiadna demokracia neexistuje, a ak o nej niekto hovorí – klame a fabuluje. Niekto vytvoril systém, v ktorom je každý člen spoločnosti podozrivý skôr, ako vôbec niečo urobí … a niekto iný to napriek tvrdeniam spred štvrťstoročia obhajuje. Kde sme to skončili ?

Len tam, kde sme už kedysi boli.  Určite nebudete odporovať, ak poviem, že pri sledovaní a odpočúvaní oponentov, či skôr celej populácie sme už kedysi boli a niekto nám povedal – to sa nesmie, je to nezákonné a nemorálne. Zdá sa však, že dnes je to zákonné i morálne, ak štátna moc zasahuje do súkromia ľudí, ktorí ju financujú. Prečo ?

Strach. Strach z krachu systému, založeného na podvádzaní, klamstve, vojenských výbojoch a okrádaní vlastného národa. Je to nový dôkaz o tom, že niekto chce na starom kontinente vybudovať oveľa horšiu diktatúru, než kedy ľudstvo zažilo. Kto ? Londýn, Berlín, Paríž … alebo aj Washington ? Vo svetle britského postoja k odpočúvaniu sa začínajú odhaľovať aj pravé motívy ekonomickej vojny proti Rusku. Netreba veľa rečí a chodenia okolo horúcej kaše – s nezávislým a silným Ruskom nie je možné ovládnutie starého kontinentu. Nie je možné úplné zotročenie slovanských národov, o čo sa ostatné snažia už dlhé stáročia. Niet divu, množstvo prehratých vojen jasne vypovedá – slovanské národy sú príliš silné a nebezpečné pre elity kontinentu. Ich jediným nedostatkom je, že sa nevedia spojiť v spoločnom záujme a hlavne postaviť na svoje čelo ľudí, ktorí (pejoratívne povedané) nepredajú vlastnú matku do bordelu za hrsť drobných.

Skúste si niečo predstaviť – nemáte peniaze. Potrebujete ich pre svoje prežitie a prežitie svojej rodiny – čo urobíte ? Hľadáte si prácu, aby ste ich mohli zarobiť. Ale – čo urobia súčasné vládne elity, ak nemajú peniaze ? Hľadajú tlačiareň, aby si ich mohli vytlačiť, teda urobiť niečo, za čo by jednotlivec dostal dlhoročný trest väzenia, v niektorých krajinách aj trest smrti. Nehľadajú spôsob, ako peniaze zarobiť – teda vytvoriť hodnoty. Nemajú záujem ich hľadať, vlastne – ani ich nechcú hľadať. Nemôžu – nemajú na to dostatok vzdelania i schopností.

A skúsme sa zamyslieť, prečo je v dnešnej spoločnosti akceptovateľné porušovanie občianskych práv a zasahovanie do súkromia celých národov. Kedy sme sa dostali do spomínanej situácie, že občan je podozrivý skôr, ako niečo urobí ? Dávno … oveľa skôr, než týmto kontinentom a svetom otriasol fašizmus a komunizmus …

Vo svetle vyjadrení Londýna môžeme pokojne konštatovať, že neexistuje žiadny dôvod, aby ktokoľvek vytýkal V. Putinovi spôsoby vládnutia v Rusku. Jeho prístup sa ničím neodlišuje od vládnutia slovutných demokratov, ba možno je oveľa – morálnejší. Môže mu totiž vytýkať niekto amorálnosť, ak používa proti nemu ako zbraň prostitútky, ktoré súložili v svätostánku na verejnosti ? Môže mu vytýkať amorálnosť niekto, kto legitimizuje sledovanie celého národa ? Sotva.

Vyjadrenia Londýna legitimizovali činnosť niekdajšej komunistickej tajnej služby. Pokiaľ teda chceme tvrdiť, že jej činnosť bola zločinná, musíme urobiť nevyhnutné a opustiť spolky, ktoré praktiky niekdajšej štátnej bezpečnosti využívajú pre dosiahnutie svojich cieľov. Ak to bolo nemorálne a protizákonné vtedy, musí to byť rovnaké aj dnes. Ak to bolo dôvodom na zmeny v spoločenskom systéme vtedy, musí to byť aj dnes. Ak to bolo dôvodom na opustenie RVHP a VZ, musí to byť dôvodom na opustenie EU a NATO – dnes. Mimochodom – ak si pozorne prečítate podmienky, za akých je možné opustenie týchto spolkov, veľmi rýchlo zistíte, že všetko je nastavené tak, aby o vás a vašom rozhodnutí – rozhodovali iní. Presnejšie – mohli vytvoriť situáciu, v ktorej vás prinútia zmeniť rozhodnutie, alebo potrestajú za to, že ste si dovolili opustiť ich multinárodné geto.

Skúsme na záver zhrnúť pokrok posledného štvrťstoročia – vstúpili sme do NATO, ktoré malo byť bezpečnostným spolkom, schopným zaručiť – mier. Realita ? NATO neručí za nič, svojou politikou vyvoláva nové konflikty, a jeho vedúci predstavitelia otvorene schvaľujú imperiálne vojny, vyvolané členmi aliancie. Eurospolok mal byť o spolupráci, jednotných pravidlách a prosperite. Realita ? Tlačia sa nekryté peniaze, platia sa dlhy podvodníkov a okliešťujú právomoci členských krajín.

Okrem toho máme v susedstve občiansku vojnu, sme zatiahnutí do zločinného konfliktu v Afganistane (skúste si spomenúť, že za čias ZSSR tomu tak nebolo), cenovo sme sa vyrovnali ostatným, ale platovo sme skončili ako sluhovia vo vlastnej krajine. Pripočítajme k tomu okliešťovanie občianskych práv (lebo len blázon verí, že špinavé praktiky NSA sa Slovenska netýkali), a rastúcu chudobu.

Koľko toho ešte unesieme ? Aká je budúcnosť našich detí ? Pochmúrna … môžu byť otrokmi zločincov v Bruseli, Berlíne, Paríži, Londýne či Washingtone, alebo – obeťami ich praktík, a v krajnom prípade – skončia vo vojne, napadnutí vlastnými “ spojencami “ v mene ich “ demokracie „.