Pod vedením odborníkov – príživníkov končia národy – v latríne chudoby a utrpenia

27. januára 2015, cudzinec, Nezaradené

Štát je zlý vlastník

A tak sa odpredajú štátne podniky a iný majetok do súkromných rúk. Výsledkom sú krachy, rast nezamestnanosti, strata sebestačnosti, koniec vplyvu štátu v strategických oblastiach … a prázdna štátna pokladňa.

Treba hospodáriť zodpovedne, a samozrejme šetriť na výdavkoch

Márne hľadám ľudí, ktorí nemajú nič a šetrením získajú, či skôr získali – niečo. Matematika je veda, ktorá nepustí – ak nič nemáte, a nič neminiete – stále nemáte nič. A môžete byť skromní akokoľvek …

Prácu si treba vážiť, a v dnešnej dobe nie je žiadnou výnimkou, ak niekto pre zabezpečenie obživy musí pracovať aj na niekoľkých pozíciách 

Skutočne skvelá téza, hodná génia. A tak recepčná vedie zároveň účtovníctvo, spravuje webový portál hotela, príjíma a prepúšťa ľudí – samozrejme za minimálnu mzdu, a je skutočne “ hrdá “ na svoju prácu. A doma sedia ľudia, ktorí tieto práce pôvodne vykonávali ako samostatné profesie, a samozrejme dostávajú sociálne dávky – za nič.

Menšiny treba finančne podporiť, aby sa mohli rozvíjať

Veru, lopatou sa hádžu peniaze von oknom, menšiny ich dostávajú bez akýchkoľvek zásluh, bez práce a neskôr sa všetci divia, prečože sa mnohým nechce pracovať …

Ľudia s nižším vzdelaním volia populistov, naopak ľudia s vyšším vzdelaním sú základom pre úspech pravicových strán

Len jedno mi je divné, prečo tí vzdelanejší museli všetko rozpredávať a neustále to odôvodňovali, že je to v záujme národa, keďže oni to riadiť nevedia … majú vzdelanie a nevedia ? Možno ich múdrosť … obišla …

Čo je zdravé, to prežije … štát nie je charita, aby financoval podnikanie

Téza, dlhodobo podporovaná obhajcom rôznych podivných prenájmov pre štátne úrady, ktorá neskôr vzala za svoje, lebo domáce sa podporovať nesmelo (a teda skrachovalo), a zahraničné muselo (aby neskrachoval a neskončil v žumpe celý národ) … veru, niet nad plaketami ovešaného “ odborníka “ …

Tri piliere dôchodkového systému majú zaistiť vyššie dôchodky v budúcnosti, a lepší život dôchodcov

No, ľudia musia pochopiť, že si treba odkladať aj mimo trojpilierového systému, aby sa v budúcnosti mali lepšie … vyhlásil jeden z najväčších obhajcov spomenutého systému delenia krabice vzduchu na malé krabičky vzduchu … náklady na krabice stúpli, a krabice samotné – sú stále prázdne. Len výrobcovia krabíc – zarábajú.

Výdavky v zdravotníctve a sociálnej oblasti treba optimalizovať, aby sa dosiahla väčšia efektivita

Ja teda neviem – máme rovnú daň, výdavky sa optimalizovali, ale z pohľadu daňového poplatníka platím oveľa viac vo forme nepriamych poplatkov – napríklad k lekárovi, ktorý bol svojho času tri minúty chôdze od domu, musím dnes cestovať dvadsať kilometrov … v sociálnej oblasti sa všetko optimalizovalo tak, že lepší dôchodok má ten, čo nikdy nepracoval a nič neplatil, ako ten, čo celý život poctivo pracoval … a platil.

Vieme, že reforma verejnej správy je nákladnou investíciou, ale občania to ocenia

No neviem … podľa tej reformy mali napríklad všetky doklady od roku 2006 vydávať okresné a mestské úrady, ale nič – autá sa stále prihlasujú na polícii, doklady sa stále vybavujú na polícii, len úrady sa viackrát transformovali – z okresných na obvodné, potom z obvodných na okresné … kto sa má v tomto guláši vyznať ?

Verejná doprava je služba … to však neznamená, že bude spôsobovať straty

Neviem, márne som hľadal, ale nenašiel som krajinu, kde by bola verejná doprava zisková. Márne som hľadal aj krajinu, kde by dokázala hospodáriť s vyrovnaným rozpočtom – je to proste verejná služba, a tá je vo vyššom záujme všade dotovaná.

Musíme hospodáriť zodpovedne

To, to, to … to sa predá budova štátneho úradu súkromníkovi, a potom sa prenajme pre – štátny úrad. Veru … niet nad zodpovednosť.

Doba je ťažká, svetom otriasa kríza a preto sa musíme všetci uskromniť

Presne, to je ono … všetci sa uskromníme, akurát tí, čo o skromnosti hovoria, si pravidelne valorizujú platy a súdia o valorizácie … aby mohli ďalej šíriť tú honosnú myšlienku – skromnosti.

Brusel nás živí

Neviem … ako ostatní, ale ja musím denne vstávať a tvrdo pracovať, aby som mohol živiť seba a rodinu, a ešte nikdy mi nikto nezazvonil pri dverách a nepovedal – ahoj, ja som Brusel a tu máš peniaze … asi sa mu pokazila navigácia a netrafil ku mne, nie ?

 

____________________________

 

Len na okraj … realizujem si vlastný projekt s týmito “ hlodmi „, aby sa zachovali pre budúce generácie. Verím, že nájdem partnerov, ktorí radi prispejú vlastnými skúsenosťami – zo života.