Práskači a prisluhovači – prásknite do koní, koniec vašich chlebodarcov sa blíži

15. februára 2015, cudzinec, Nezaradené

 

Dnes sa vzopreli Atény, zajtra sa možno vzoprie Rím, o týždeň Lisabon … a o mesiac Londýn ? Ktovie … Isté je, že Atény urobili poriadny škrt cez rozpočet otcom finančného podvodu s názvom – euroval. Ako sa totiž ukazuje, k vláde sa môžu dostať aj ľudia, ktorí sa nebudú klaňať zlodejom a podvodníkom, ktorí si navyše na svoje čelo pokojne zvolia hocijakého nevzdelaného lempla.

Inu, cvičená opica zvykne poslúchať a nehrozí, že by mala vlastný názor

Horšie je, ak sa tlupa vzbúri, a cvičenú opicu zhodí z trónu skutočne dominantný samec. Čo potom ? Na to Brusel nemá odpoveď. Len neúčinné recepty, ktoré situáciu zhoršujú – napríklad Berlín to skúšal na Atény nátlakom, a odpoveďou bolo podkopnutie stoličky, na ktorej sedeli nemeckí podnikatelia.

Ešte horšia je situácia okolo spoločnej meny. Tichá nespokojnosť vrie v Slovinsku, neveľmi spokojní sú aj Slováci. Prijatie eura viedlo k skoku cien, ale platy ostali na úrovni čias národných mien. Pobaltské krajiny zatiaľ tlieskajú, ale ktovie, čo bude o rok – dva. Portugalsko, Španielsko či Taliansko – tam už sa objavujú otvorené protesty, aj keď médiá o nich zdvorilo mlčia. Nemci žijú v presvedčení, že doplácajú na chudobné krajiny (čo síce nie je pravda), a tiež nie sú nadšení súčasným vývojom. Ostatní sa pozerajú a potichu si pripravujú záložné plány do budúcnosti.

A v europarlamente pribúdajú konflikty

Poslanci z niektorých krajín otvorene priznávajú, že známy kritik praktík Bruselu N. Farage má v mnohých otázkach pravdu. Najmä v tom, že Brusel sa zmenil na byrokratického mamuta, ktorý koná nezávisle na potrebách a názoroch obyvateľstva členských krajín, a slúži len americkým a vlastným záujmom.

Napokon, vypočujte si jeho názory a skúste sa zamyslieť, či v niečom nemá pravdu.

  1. N. Farage o R. Sulíkovi a Slovensku 
  2. N. Farage o Nemecku 
  3. N. Farage o eure 

Len si dovolím v tejto súvislosti pripomenúť, aby ste sa pozorne pozerali na reakciu bývalého predsedu európskej komisie v treťom príspevku. Ako zistíte, opäť tu máme dobu jedinej pravdy a neexistujúcich alternatív. Pýtam sa, prečo sme potom chceli v roku 1989, aby táto doba skončila ? Naozaj sme chceli prejsť z jedného koncentračného tábora do druhého ? Chceli sme len zmeniť pána ?

Mnohí tvrdia, že N. Farage je extrémista. Možno zmeníte názor, ako uvidíte nasledujúce video, kde hodnotí obsadenie európskej komisie. A zrejme nebude veriť nielen vlastným očiam, ale ani sluchu – európska komisia .Otvorene si položte otázku – prečo v slovenskom spravodajstve denne počujete o tom, kto a kde rozmlátil auto, prečo vás kŕmia informáciami o austrálskom pedofilovi, prečo vás kŕmia informáciami o tom, pred kým dnes rozťahuje nohy (údajná) celebrita, ale nikde neuvidíte ani náznak toho, čo sa naozaj v Bruseli deje ?

Zámerne som vyberal videá s vystúpením euroskeptika, akým je N. Farage. Ak sa chcem dozvedieť pravdu o sebe, najlepšie je pýtať sa ľudí, ktorí ma nemajú radi. Iste, primiešajú do svojho názoru aj veľa osobného odporu, ale v podstate sú prínosom, lebo odhalia neraz aj to, v čom zlyhávam. Ešte jedno video, tentoraz názor na vývoj neďaleko nás – Ukrajina.

Aj preto by sa mali zamyslieť miestni pritakávači a sluhovia Bruselu nad tým, čo tak bezmedzne obdivujú. Jedna vec je klaňať sa modle, a iná slepo jej slúžiť a potom niesť následky. Pravidlo býva totiž také, že zlosť národa si nikdy neodnesú tí vysokopostavení, ale obvykle len – sluhovia. Napokon, nič nie je toho lepším dôkazom, ako vývoj po roku 1989.

Brusel je mamutom na hlinených nohách, a čím skôr to pochopíme, tým menšia bude tragédia, ktorá sa na nás valí