Falošní bratia – euro a dolár

2. marca 2015, cudzinec, Nezaradené

Od dnešného rána sa začínajú tlačiť nekryté eurá, stručne povedané – falošné peniaze. V časoch dávno minulých bolo razenie falošných mincí, alebo tlačenie falošných bankoviek (teda nekrytých skutočnou hodnotou) vážnym zločinom. Dnes sa stalo politickým nástrojom, a zároveň dôkazom.

Dôkazom, že zlyháva nielen projekt eurozóny, ale aj niečo iné – sankcie proti Rusku. Majú zjavne oveľa nepríjemnejšie dopady na európsku ekonomiku, než dokážu politické špičky priznať. Vrcholom ich klamstiev je tvrdenie, že nekryté peniaze budú cestou k lacnejším úverom a hypotékam. Je to rovnaké tvdenie, ako rada na znižovanie rodinných výdavkov v štýle

… ak nebudete tri dni v týždni jesť, budete mať peknú rezervu na dôchodok

Akosi sa skrývame pred skutočnou pravdou. Európske ekonomiky riadia skorumpovaní ľudia, žijúci v závese bankárov a špekulantov, ktorí vidia len vlastný prospech. Banky už dávno prestali plniť svoj pôvodný účel, a stali sa len parazitmi v kožuchu svojich klientov. Žijú výhradne z poplatkov a špekulácií. Ak by mali existovať na základe klasického pravidla – teda zo ziskov z vlastnej činnosti, pričom by mali svojim klientom platiť za peniaze, s ktorými nakladajú – väčšina by dávno skrachovala.

Otázkou je, ako dlho budeme tolerovať tento zlodejský systém … a čo nás to bude stáť ? Naozaj sme spokojní s tým, že nám niekto bude dávať výplaty vo falošnej mene ? Naozaj nám nevadí, že tento krok vedie nevyhnutne k inflácii a prudkému rastu cien ?

Kto tvrdí, že distribúcia nekrytej meny môže byť prínosom – je podvodník