Riadia Brusel duševne chorí ľudia ?

16. marca 2015, cudzinec, Nezaradené

Nie, v našich médiách sa nikdy neobjaví skrytá podstata sankcií proti Rusku, ktoré vôbec nie sú motivované dianím na Ukrajine, hoci s ním nepriamo súvisia.

11 553 … neviete, čo to číslo znamená ? Nuž, to je počet preletov vojenských lietadiel NATO, alebo jeho členských krajín (vyberte si, ako sa vám páči) v tesnej blízkosti hraníc Ruska, s občasnými (iste náhodnými) potulkami aj nad hraničným územím Ruska – v rokoch 2000 – 2014. A pozor, jedná sa len o lety, ktoré boli zachytené.

Krym a námorné základne Ruska – skrytá podmienka zrušenia sankcií proti Rusku spočíva v navrátení Krymu Ukrajine (bez ohľadu na názor obyvateľstva Krymu), a odstúpenie ruských základní Ukrajine, alebo aspoň ich “ mierové “ monitorovanie “ nezávislými “ organizáciami.

Zníženie ukrajinského dlhu voči Rusku o údajne neprimerane účtované ceny (hlavne plynu), a odpustenie aspoň 50% zostatku dlhu po tomto absurdnom ťahu.

Zvýšenie poplatkov za transport plynu cez územie Ukrajiny, a naopak zníženie nákupnej ceny plynu pre Kyjev na úroveň, ktorá platila na konci éry prezidenta Janukovyča.

Bezpodmienečné ukončenie podpory povstalcov proti Kyjevu, a náhrada škôd, ktoré vznikli v dôsledku konfliktu, údajne vyvolaného Ruskom …

_____________________

Nie, tieto podmienky nenájdete v žiadnom mienkotvornom médiu. Ticho sa o nich hovorí, nahlas sa však všetci tvária, že vôbec nejde o vydieranie Ruska a oslabenie jeho pozície, ale len nastolenie mieru.

Klamstvá …

Mimochodom, zlé jazyky hovoria, že slovenský reverz pre Ukrajinu je lacnejší, ako slovenský nákup … no, pri našom povestnom zadkolezectve by som sa ani nedivil, ale oveľa viac ma šokovalo niečo iné – Kyjev údajne ráta aj s tým, že napriek dotovanej cene  slovenskými daňovými poplatníkmi, mu aj z tejto superceny ešte niečo – odpustíme. Neviem, niektorí tvrdia, že Kyjev platí … ale oveľa viac je tých, čo tvrdia, že Kyjev nakupuje na sekeru, s neznámym platiteľom. Ktovie …

Riadia Brusel duševne chorí ľudia ?

Asi áno, lebo len idiot lezie do medvedieho brlohu v čase, keď tam má medvedica mladé.

Isté je, že konanie Bruselu voči Rusku presne zodpovedá konaniu idiota, lezúceho do spomínaného brlohu.

Spravodlivosť ? Kašlite na to … je to len rétorika. Ak by to bolo inak, dnes by sa Brusel búril proti tomu, že na Ukrajine bolo dodnes zavraždených šesť členov bývalej administratívy V. Janukovyča, a na ďalších troch neúspešne zaútočili.

Otázkou je, kto zatiahne cech, keď sa tento domček z popraskaných kariet – zrúti … asi by sme mali povedať, zachráň sa, kto môžeš …