Tvrdo proti nim . .. asociálom bez pracovných zmlúv . .. tvrdo . .. čo tam po asociáloch v politike . ..

8. apríla 2015, cudzinec, Nezaradené

Éj veru, treba ísť tvrdo po tých asociáloch, čo si dovolia pracovať len tak, bez zmluvy, načierno … by ste neverili, o koľko peňazí prichádza tento štát, koľko možností by mali naši politici, aby mohli tieto peniaze rozhodiť medzi kamošov medzi podnikateľmi … nie, im tie peniaze nechýbajú preto, že potrebujú konať pre občanov a v ich záujme, im tie peniaze chýbajú preto, že už nemajú zdroje na vlastné obohatenie …

Však je to také pohodlné, je totiž ľahšie robiť represívne opatrenia, než hľadať skutočné riešenia a venovať sa podstate problému … to si totiž vyžaduje myslenie …

Prečo asi pracujú ľudia bez zmlúv, bez benefitov, ktoré z toho vyplývajú a ohrozujú svoju budúcnosť ? Prvou skupinou, ktorú týmto spôsobom “ podnikatelia “ zneužívajú, sú ľudia nad 50 rokov, tzv. skupina mimo záujmu štátu. Príliš starí, aby mohli drieť od rána do večera, a príliš múdri, aby sa nechali rôznymi spôsobmi okrádať. Druhou skupinou sú Rómovia … bežní podnikatelia sa im vyhýbajú, dokonca aj tí vzdelanejší majú problémy (viď učiteľky na Spiši), lebo ľudia nehodnotia prácu, ale vlastné predsudky … Treťou skupinou sú absolventi škôl … neraz bez potrebného vzdelania na voľné miesta, pretože štát produkuje síce vzdelaných, ale neužitočných “ idiotov “ (nie je to myslené ako urážka), ktorí vyštudujú rôzne pavedy, keďže ktosi určil ako meradlo schopností vysokoškolský diplom, ale nemyslel na to, čo s človekom, ktorý má síce diplom – ale nepoužiteľný. Štvrtou skupinou sú bývalí asociáli, napríklad ľudia, ktorí sa vrátili z výkonu trestu, ale ich trest pokračuje na slobode (lebo na záujmy obetí ich trestnej činnosti sa kašle), a štát vytvoril také podmienky, že s poznačeným registrom trestov ich nezamestná nikto, a sami si pracovné miesto nevytvoria tiež – lebo poznačený register.

Čo majú ľudia zo spomínaných skupín robiť ?

Potrebujú jesť, piť, bývať … mnohí časom stratia nárok na akúkoľvek pomoc štátu, iní ju zase dočasne získajú len za cenu výpredaja vlastného majetku, aby sa stali sociálnymi prípadmi a štát im pomohol (áno, ten štát, ktorý pri platení daní ich majetok nezaujímal, ale ak chcú zo svojich daní niečo dostať, najprv sa musia zbaviť toho, čo poctivo nadobudli) … niektorí to nezvládnu,  a povedia si – kašlať na zákony, ktoré kašlú na ľudí a štát ich musí opäť živiť – tentoraz v base (a politické špičky sa divia, prečo nám pribúdajú väzni a recidivisti) … iní to nezvládnu úplne, kúpia si kus šnúry na prádlo … alebo skúšajú zastaviť vlak vlastnou hruďou … posledným z toho preskočí úplne a na druhý svet so sebou vezmú aj tých, ktorých pokladajú za vinníkov.

Však by politikom nezaškodilo trochu úprimnosti, nie ?

Mnohí už nemajú ďaleko k tomu, aby vlastnému voličovi povedali – si prebytočný, zaplať dane na tridsať rokov dopredu a zastreľ sa … Koľko miliárd eur (predtým korún) zbytočne rozhádzali politické strany a ich nominanti ? Prečo dnes nariekajú, že polovica ziskov za transport plynu cez naše územie ide do cudzích vreciek, keď túto situáciu sami spôsobili, keď štát obrali o majetok ? Kto je naozaj vinný za čiernu prácu ?

Tí, čo sedia na hradnom kopci v Bratislave a v Bruseli … to sú vinníci !!!

Daňový systém je nastavený tak, že – Slovák je nepriateľom slovenského štátu, lebo by mohol nezaplatiť pár centov na dani a preto ho treba kontrolovať … a na druhej strane vitaj Johnny, nie dane platiť nemusíš, my ti ešte aj na platy tvojich (otrokov) zamestnancov prispejeme, však máme z čoho, nie ? Však sme obrali chudákov. Slováčisko a ty čo chceš ? Podporu na vytvorenie pracovného miesta ? Prečo si začal podnikať, keď nemáš na platy ? No dobre, tu máš pár stoviek na dva roky, lebo viac nemáme … bohatému Johnnymu sme museli dať pár desiatok tisíc na dva roky, aby bol ochotný okrádať a zdierať našich ľudí … chápeš ??? Nie, to nevadí … čuš a ber, čo ti dávame.

Tak to na Slovensku funguje

Kto si vie nájsť slušnú prácu za slušné peniaze, načierno pracovať nebude … ale ťažko môžeme čakať, že hladujúceho a mrznúceho človeka bude zaujímať nejaká zmluva … však mu ide o prežitie.