Ak mi nekúpite krčmu, nepredám vám pivo

5. mája 2015, cudzinec, Nezaradené

Šak nebláznite chlapi, to pre päť pív ideme za svoje stavať Gejzovi krčmu ? A prečo ? … tak nejako vyzerá súčasná situácia okolo nátlaku na štát, aby postavil futbalový štadión pre Slovan, ktorý formálne ponesie názov – národný.

Koľkože stretnutí to odohrá národný mančaft na domácom ihrisku počas jediného roka ? Päť-šesť ? No, kvôli tomu stavať miliónový nezmysel – je sprostosť. Tým skôr, že reprezentácia môže bez problémov hrávať v Žiline (čo je len tak na okraj, rovnako ďaleko-blízko pre fanúšikov z oboch koncov krajiny), a čoskoro bude môcť v prípade potreby hrávať aj v Trnave. Dokonca sa naučila aj v Žiline vyhrávať … nehovoriac o tom, že pri porovnaní atmosféry zápasov v Žiline alebo Trnave … s pohrebnou atmosférou, ktorá svojho času vládla v dôležitom stretnutí proti Slovinsku … hm … asi nie, ani to slovo národný nemá cenu desiatok miliónov eur zo spoločnej kešene.

Proste … stavať štadión za štátne (či verejné) prachy pre pár zápasov je rovnaká sprostosť, ako si zobrať riadenú strelu zem-vzduch na likvidáciu jedinej muchy. Napokon, cirkus okolo Tehelného poľa je presne rovnaký, ako svojho času cirkus okolo hokejovej “ arény “ pre historické MS v hokeji na Slovensku, kde sa riskoval aj medzinárodný škandál a blamáž, ak sa neurobí tak, aby bolo dobre – pre Slovan.

Slovan je súkromný klub, ak chce štadión, nech ho majitelia postavia za svoje.