Nie, vôbec netušíte, čo je morálka . ..

14. mája 2015, cudzinec, Nezaradené

Je prezentovanie názoru, alebo pravdivej skutočnosti otázkou morálky ? Myslím, že áno. V súčasnom svete sa však morálkou najviac oháňajú ľudia, ktorým sa nedá veriť ani vo chvíli, keď hovoria – Dobré ráno … už vtedy totiž premýšľajú nad tým, ako a koho v daný deň podrazia, či využijú. Napokon … väčšina z nich prešla na odpustkový mód, čiže od pondelka do soboty lotroviny, a v nedeľu im to predsa pánbožko odpustí, nie ?

Dokáž, že hovoríš pravdu … trápna výzva. Pravdu totiž netreba dokazovať, tá sa aj bez veľkej pomoci odhalí a dokáže svojpomocne. Je to ako v tom príbehu o zlodejovi, kde jeden policajt hľadal dôkazy o tom, že zlodej kradne a chcel ho usvedčiť pred súdom … a druhý policajt hľadal spôsoby, ako zlodejovi zabrániť v kradnutí … čo myslíte, ktorý z nich bol ľuďom užitočnejší ?

Ste naštvatí, keď čítate moje riadky ? Skôr by ste mali nad ich zmyslom premýšľať. Nie je totiž problém, aby sa človek vrhol po krásnom pozlátku, ale málokto má dostatok odvahy a majetku, aby vedel zaplatiť aj účet za svoj omyl. Česi a Slováci ho nesplatili dodnes, ale Ukrajinci sú na tom oveľa horšie, lebo platia vlastnou krvou a životmi. A prečo ? Pre neexistujúci a bludný sen o prosperite pod vedením skorumpovaných a zapredaných podvodníkov ? Nič nie je horšie, ako nechať si ukradnúť to najcennejšie – vlastnú krajinu, vlasť … môže sa ľahko stať, že už ju nikdy nezískate späť.

V diskusiách na mňa často útočí jeden primitív, pričom sa veľmi rád oháňa vzdelaním a jeho údajným nedostatkom v mojom prípade. Nuž, skúsme sa pozrieť na realitu – predka má odsúdeného kolaboranta, sám absolvoval politickú školu, bol perspektívnym kádrom ŠTB, dodnes žije v byte, pridelenom bývalou štátnou bezpečnosťou, a dodnes oddane slúži – len inému pánovi. Neustále provokuje ostatných, a myslí si zrejme, aký je nedostižný … naozaj ?

Nie, práve naopak – je dokonalým vzorom nádoru, ktorý zasiahol celý kontinent. Ľudia sa nehodnotia podľa toho, čo urobili pre svoj národ, ale len podľa toho, čo a kedy povedali. A tak máme populistické vlády, rastúce zadĺženie krajiny, široké vrstvy pracujúcich bedárov, rastúcu nezamestnanosť a dokonca platíme za to, že nás niekto môže zdierať a za poctivú prácu platiť … žobrácky groš. A tomu niekto hovorí pokrok ? Potom je len z troch kategórií ľudí – predajná prostitútka, zlodej, alebo zradca národa … a patrí za mreže.

Reči, že táto krajina sa musí vyrovnávať s dedičstvom socializmu (lebo komunizmus tu nikdy nebol), sú len klamstvom a zavádzaním.

Podľa rôznych klamárov dokazuje nedostatok tovaru na pultoch zaostalosť krajiny. A čo ak to je naopak – ľudia majú toľko peňazí, že nestačí výroba ? Všetko je len vec pohľadu. A vieme veľmi dobre, že ten znesie rôzne uhly.

Avšak – podľa môjho názoru, človek, ktorý má stálu prácu, bývanie, priemerne vybavený byt (teda televízor, chladnička, práčka), dokáže si splácať pôžičku na auto – a pritom nehladuje a v pohode vychováva svoje deti – nemôže byť (a nie je) chudobný. A len podvodníci tvrdia niečo iné …

… alebo závistlivci, ako jeden neschopný kolaborant, ktorý sa cítil ukrivdený, lebo mu za onej éry nepridelili byt. Len akosi pozabudol dodať, že býval v rodinnom dvojgeneračnom dome, a boli tam celkovo – štyria. Potreboval byt ? Nemal bývanie ? Mal … len chcel mať na úkor iných viac … a dnes sa opäť snaží o niečo podobné, keď kolaboruje s tými, čo túto krajinu pľundrujú …

Nikdy ho nezaujímali osudy iných … napríklad mladé rodiny s nastávajúcimi mamičkami, ktoré potrebovali vlastný byt oveľa viac, keďže často ešte bývali na ubytovni, alebo u rodičov sa tiesnili … on nedostal, tak je všetko zlé. ON, ON, ON …

Takýchto ľudí treba odhaliť a vylúčiť z normálnej spoločnosti … vôbec im nejde o prospech národa, ale len vlastný. Sú horší, ako morová rana … a škodia aj sami sebe … nepomohlo ani vzdelanie, keďže sa im neušiel – intelekt. 

Morálka ? … čo je nemorálnejšie, ako sa prizerať na ničenie vlastného národa rôznymi hlupákmi, pasákmi a prostitútkami ? … čo je nemorálnejšie, ako na úkor vlastného národa podporovať rôznych špekulantov a privadrovalcov ? … čo je nemorálnejšie, ako klaňanie sa opskanému zlatému teľaťu, kde spod zlatej farby vytŕča zhnité drevo ? … čo je nemorálnejšie, ako tlieskať krvavým prevratom s množstvom obetí ?

Chýba Slovensku morálka ? Ak máme nemorálne zákony, tak jednoznačne chýba. A keď som včera pozeral reláciu, venovanú rôznym absurdnostiam na Slovensku, kde napríklad istý občan chcel využiť zákon a vyhlásiť osobný bankrot – ale nemohol, lebo predtým potrebuje zaplatiť bezmála dvetisíc eur … (ako môže platiť ten, čo nič nemá ?) … alebo som videl, ako pred pár týždňami rozoberali záujem o využitie služieb akéhosi centra právnej pomoci, kde musí záujemca splniť toľko požiadaviek, že sa ocitne ešte v horšej sociálnej situácii … a pritom nemá istotu, že pomoc získa …

No, položte si otázku – nechýba v tejto krajine morálka ? A súdnosť ?