Hrdí spojenci Bruselu – zlodeji, podvodníci a vrahovia

30. mája 2015, cudzinec, Nezaradené

Veru, Porošenko sa opäť vyznamenal a napľul Bruselu do tváre … najprv ohlásil, že splácanie dlhov nie je otázkou zmluvy a dohôd, ale len vecou “ dobrej “ vôle Ukrajiny. A najnovšie to zaklincoval udelením občianstva hľadanému zločincovi, bývalému gruzínskemu prezidentovi M.Saakašvilimu. Veru, Brusel si naozaj vie vyberať spojencov, to treba uznať. Ale, ako sa hovorí – každý si svoju bandu pozná – nie ?

Asi aj preto sa Porošenko obklopil skutočne vyberanou zberbou vo svojom tíme poradcov. Napokon, vrane k vrane sadá, rovný rovného si hľadá … vieme veľmi dobre, že v Bruseli je neplnenie dohôd a pravidiel bežným štandardom, vieme, že Bruselu nesmrdí ani vydieranie, či emisie nekrytej meny. Vieme, že v Bruseli sa pravidlá menia podľa toho, čo vyhovuje najvyššie postavenej verchuške … no naozaj sa nemôžeme diviť, ako sa Brusel a Porošenko navzájom s chuťou oblizujú … vlastne mi to pripomína nechutné scény medzi niekdajšími komunistickými gerontokratmi, ktorí si pri vzájomnom vítaní “ vyberali “ mandle … tfuj …

Naozaj nás čaká svetlá budúcnosť – pripravená vrahmi, fašistami alebo obdivovateľmi fašistov, zlodejmi, podvodníkmi … a dokonca sa oprávnene musíme obávať aj toho, že ak sa náhodou ozveme proti najzločinnejšej vláde sveta, teda vagabundom z Bielej chatrče, pokojne sa nám môže stať, že nás napriek platným medzinárodným zmluvám do tejto krajiny vydajú – aj proti našej vôli a na základe vymyslených zločinov. Áno, vymyslených … pretože nepochybujem o podivných praktikách FIFA, nič to však nemení na tom, že ich majú stíhať a vyšetrovať v krajinách, kde k nim došlo. Alebo som niečo prehliadol a americká jurisdikcia sa stala svetovou ???

Ozaj, prečo sme to vlastne tak veľmi túžili, aby nás opustili sovietske vojská a skončila vláda jediného mocenského centra ?