Podvod s názvom – verejno-prospešné práce

13. júna 2015, cudzinec, Nezaradené

Nie, nerobím si ilúzie, že sa nájde poctivý a nezaujatý sudca, ktorý by verejne označil tento výmysel súčasnej doby ako porušenie zákona a – nútenú prácu.

Ale, skúsme sa na vec pozrieť inak. Rozhodne nesúhlasím s tým, aby niekto dostal sociálne dávky len preto, že je dlhodobo nezamestnaný, alebo doslova nezamestnateľný. Práce na Slovensku je viac než dosť, žiaľ štát, či orgány verejnej správy ju nevedia zaplatiť, pretože peniaze daňových poplatníkov sa strácajú v pralese podivných výberových konaní, sponzorovania podnikateľskej činnosti zahraničných podvodníkov a špekulantov, či premrštených odmenách vysokopostavených úradníkov. Nehovoriac o nezmyselnom financovaní politických strán.

Ak však niekto musí na vyplatenie sociálnej dávky odpracovať vyše sto hodín, a nakoniec dostane finančné prostriedky, ktoré zodpovedajú odmene vo výške 1 € za hodinu práce, pokladám to za zločin proti ľudskosti … a mali by sme sa nad tým zamyslieť.

Kto napríklad kosí a upratuje verejné priestranstvá ? Ľudia, poberajúci sociálne dávky. Ako je možné, že kedysi to bez problémov vykonávali rôzne podniky mestských služieb, boli na to peniaze, pričom zamestnávali stovky, ak nie tisíce ľudí ?

Alebo čistenie verejných komunikácií, teda chodníkov a ciest … prečo to robia nezamestnaní, keď si za tieto služby riadne platíme a nemalé peniaze ? Kde vlastne končia naše poplatky ? Prečo nejaký šašo vo funkcii primátora berie tisíce eur, keď sa len presúša v obleku a vyrába ďalšie náklady v podobe využívania služobných áut, účasti na absurdných akciách – či už kultúrneho, alebo športového charakteru ?

Odpoveď je jednoduchá – verejno-prospešné práce majú zakryť fakt, že peniaze, ktoré na tento účel vyberá štát a samosprávy, sa strácajú vo vreckách rôznych príživníkov a klamárov. Je to zločinné zneužívanie ľudí v ťažkej sociálnej situácii, ktoré by malo byť tvrdo potrestané.