Komplexy spoločenského odpadu zo socializmu

14. júna 2015, cudzinec, Nezaradené

Plne chápem, prečo platení trolovia a potomkovia zločincov z éry minulej dnes zúrivo štekajú, hovoria o neslobode, diktatúre, nedostatku, prekrúcajú všetko, dokonca aj to, čo si ľudia pamätajú … majú totiž strach. Strach z výsledkov vlastnej neschopnosti a bezmedznej túžby po majetku a postavení.

V každej ére sa páchajú zločiny. Ideológie sú na ich páchanie zneužívané, dobré myšlienky sú prekrútené na obraz tých, ktorí sa ich snažia využiť vo vlastný prospech … hoci, presnejšie by znelo, snažia sa ich zneužiť na vlastný prospech.

50.roky boli v tejto krajine o vyrovnávaní účtov, zúrivej snahe o získanie moci a presadenia vlastných záujmov. Zločiny v mene “ ľudu “ páchali konkrétni ľudia, na príkaz iných – tiež konkrétnych ľudí. Mali mená, tváre, adresy … ideológia nedržala v ruke dymiacu zbraň, či krvavé pero. Tie držali v rukách ľudia, pričom pri nejednom z nich by sa dalo uvažovať o duševnej chorobe.

Dnes sa rovnako páchajú zločiny na príkaz konkrétnych ľudí, ktorí majú mená, tváre, adresy a zneužívajú na svoje ciele prekrútené myšlienky, pričom vyrábajú bubákov z tých, ktorí sa im vzoprú, alebo majú niečo, po čom sami túžia. Napríklad z nejedných úst zaznie, že najtvrdšou diktatúrou sveta je saudsko-arabský režim. Keďže je spojencom Bieleho domu, táto skutočnosť sa jednoducho ignoruje. Na druhej strane sa permanentne v médiách omieľa Rusko a prezidentský režim V.Putina, ktorý je v porovnaní so saudsko-arabským režimom rozprávkou na dobrú noc. Pomaličky sa vytráca z médií aj kritika Číny a tamojšieho režimu, keďže krajina vlastní také aktíva, že v prípade ich vypustenia na trhy by spôsobila kolaps nejednej tzv. silnej ekonomiky. Prečo je to možné ?

Pre hlúposť a komplexy verejnosti. Jeden hlupák napísal, že ak zákon stanovuje presný počet hodín na verejnoprospešných prácach, nemôže si nikto odpracovať viac (alebo nemusí si odpracovať viac) na vyplatenie sociálnej dávky … lebo zákon. No, to môže tvrdiť naozaj len hlupák, neznalý praktík súčasnej doby … ináč by vedel, že v roku 1992 dokonca ústavný zákon zakazoval delenie bývalej federácie inak, ako ľudovým hlasovaním a zároveň bol chránený proti zmenám iným ustanovením, ktoré zakazovalo poslancom jednať o jeho zmenách a realizovať ich … ako sa neskôr ukázalo, urobili si po svojom a na zákon – kašlali … a neskôr to opakovali v mnohých prípadoch, stačí sa pozrieť na zákon, súvisiaci s parlamentnými voľbami a reálne obsadenie parlamentu. Čo tam robia zástupcovia strán, ktoré v čase volieb neexistovali ?

Komplexy z éry socializmu má len spoločenský odpad. Reálne mysliaci ľudia vedia veľmi dobre, že bývalá éra mala množstvo nedostatkov a absurdností, ale mala aj množstvo predností. Dobré malo ostať, zlé sa malo odstrániť … ale odkoplo sa všetko, lebo alkoholici s mastnými hlavami povedali, že zlé je všetko. Neustále vyťahovali zločiny 50.rokov, a stranícku inkvizíciu … aby o čosi neskôr založili – vlastnú inkvizíciu. S cielene vytriedenými nepriateľmi. Ešte šťastie, že zubatá kašle na poslaneckú imunitu, lebo by sme tu mali 50.roky opäť, len v inom háve …

Ešte jedna malá poznámka … ak sa už obhadzujeme tvrdeniami, koľko nám údajne dáva Brusel, skúsme sa obhadzovať aj tým, koľko nám berie … prečo máme na pultoch obchodov španielske zemiaky, nekvalitnú poľskú hydinu či vodu, ktorú niekto (asi omylom) nazýva mliekom ? Nerobíme to, čo reálne potrebujeme, ale len to, čo nám milostivo dovolia … v čom sa to líši od niekdajšieho diktátu Kremľa ? V ničom … pretože aj Sovieti túto krajinu v mnohom sponzorovali, a mnohé zakazovali. Pán sa zmenil, farba handry na tyči tiež, ale smrad – ostal.

O čo vlastne v dnešnej dobe ide, najlepšie svedčí snaha krvavého osadníka v Bielom dome – zbrane a vojakov do krajín východnej a strednej Európy. Poistenie moci a vplyvu proti národom, ktoré pomaly otvrárajú oči a začínajú chápať, že najväčším nepriateľom slobody, mieru a pokoja vo svete je ich (údajný) spojenec.

 

P.S. Aj ja mám rád Lea_SK – myslí si, že nikto nepostrehne, akému druhu morálky sa klania. A som si viac než istý, že ak dnes hrdo obhajuje súčasné zločinné režimy (tie, ktoré majú na svedomí údajnú krízu, či krviprelievania v Iraku, Sýrii, Líbyi a na Ukrajine), rovnako hrdo obhajoval aj ten minulý (podľa neho zločinecký socialistický režim), hrdo tlieskal na manifestáciách … a možno aj niečo horšie, to vie len sám. Pretože ten, kto dnes tlieska zločinu, nebol iný ani v minulosti.