Zverte štát odborníkom . .. čo dlhy označujú za prejav prosperity

18. júna 2015, cudzinec, Nezaradené

Takže, krátko a jasne – v roku 2004 sme vstúpili do únie. Máme rok 2015, Grécko stojí pred (fiktívnym) krachom, čo pre nás znamená miliardovú sekeru, ktorá skončila v nemeckých a francúzskych bankách, ktoré predtým zneužívali peniaze vlastných klientov na špekulácie a politickú korupciu

Eurozóna je napriek sladkým rečiam tiež na ceste do priepasti … štatistika je jasná, kritériá prijatia eura splnili štyri najchudobnejšie krajiny, priebežné (teda kritériá používania) neplní nikto, a finančná kríza sa rieši – emisiami nekrytej meny

Vstúpili sme do NATO, aby sme už nikdy nemali na dočasnej návšteve cudzie vojská … a pakt s Bielym domom dnes plánujú “ dočasné “ návštevy svojich vojsk aj na našom území (len sa o tom nehovorí verejne), aby si vytvorili nárazníkovú zónu (ľudovo bojisko) pre prípad, že ich provokácie povedú k vojenskej reakcii Ruska. Predstava “ civilizovaného “ Západu je taká, že si možno bude vybavovať účty s Ruskom, ale určite nie na svojom území … však na to má predsa územie svojich východoeurópskych kolónií, nie ?

A môžeme pokračovať ďalšími perličkami, o ktorých sa v slovenských (servilných) mienkotvorných médiách nehovorí – napríklad v Španielsku sa potichu vyjednáva s predstaviteľmi regiónov, ktoré majú rôzne odštiepenecké snahy, a výmenou za zotrvanie v monarchii sa im sľubuje vyjednanie rôznych ústupkov od Bruselu, obmedzenie konkurentov (hlavne z východnej a strednej Európy), či obmedzenie prílevu prisťahovalcov a ochrana pracovného trhu.

Vo Veľkej Británii je to podobné. Euro neprichádza do úvahy (a na dohody či záväzky sa jednoducho kašle), k tomu sa začínajú pripájať rôzne obmedzenia, súvisiace s prisťahovalcami …

V Taliansku sa situácia vyvíja podobne, ako v Španielsku. Taliani majú dosť nielen nelegálnych prisťahovalcov, ale aj tých, ktorí ich oberajú o možnosti zárobku na rôznych sezónnych prácach, prípadne sa zdržujú v krajine trvale a pracujú v rôznych talianskych firmách. Letoviská sú preplnené lacnou pracovnou silou z východnej a strednej Európy, a to tiež Talianom nevonia … a hľadajú riešenia, čo ďalej.

V Nemecku sa tiež prejavuje nespokojnosť národa, ktorý žije v ilúzii, že financuje chod celej únie. Ich vláda totiž nemôže priznať, že grécky problém má korene v špekuláciách a zneužívaní peňazí klientov bánk, ktorých bankári zneužívali na rôzne politické obchody s tichým požehnaním politikov. Grécky bankrot sa pripúšťa v dnešných dňoch len preto, že je to jediný spôsob, akým sa dá ešte zdôvodniť diera v nemeckých financiách.

____________________________

Slovensko ? Zasmejme sa … Radičovej vláda padla na eurovale, ktorý neskôr prešiel zásluhou hlasov SMER-u. Našich “ odborníkov “ vôbec nezaujímali reálne fakty, stačil potlesk a potľapkanie po pleciach zo strany Bruselu … a s radosťou okradli vlastný národ.

Aká je naša budúcnosť ? Predstavte si, vôbec nemusí byť čierna. Stačí sa poučiť zo štvrťstoročia chaosu, ktorý priniesli ľudia s veľkými rečami, neschopní obyčajnej poctivej práce. Kariéristi s bezcennými diplomami, ktorí si nevedia zarobiť ani na slanú vodu, a tak sú nútení visieť na štátnom prsníku, aby neskapali hladom. Takže, čo sa dá dnes robiť ?

Na začiatok máme šťastie – Mečiar sa odstrelil do minulosti sám, jeho večných rivalov si zase adoptoval Kyjev (nech mu je Boh milostivý) … najväčší Slovák sa prechlastal do bezvýznamnosti, a tak nám ostáva už len dnešná štátostrana, ktorá sa však dokáže potopiť aj vlastnými silami … pretože Gréci sa kúpiť plesnivým rožkom nedajú a Slovač si konečne uvedomí, kto jej zavesil na krk euroval.

A potom už veľa toho urobiť netreba – slovenských veľkohubých bojovníkov proti Putinovmu režimu v Rusku vyzbrojiť flintičkami a exportovať na Ukrajinu, aby si vychutnali výsledok svojej politiky na vlastnej koži … pre Slovač aj tak nič neurobili.

Potom poslať do minulosti Brusel, nech si vychutná následky svojej špinavej a neférovej politky. Rovnakým spôsobom sa vysporiadať aj s klubom vojnových štváčov, ktorý si hovorí NATO.

A konečne sa začať starať o obnovu našej, demokraciou, korupciou, privilegovanými hlupákmi a zradou zničenej – krajiny. Práce je dosť … a peňazí bude tiež, keď sa s nimi prestať plytvať na podobné hlúposti, ako legalizované formy mafie s názvom – politické strany.