Koho Brusel vo vašom mene podporuje ? Vrahov a banditov

26. júla 2015, cudzinec, Nezaradené

Je ráno, 2.mája 2014. Nikto v Odese ešte netuší, aká tragédia otrasie nielen mestom, ale aj celou Ukrajinou, nie však medzinárodným spoločenstvom. To najprv zarazene mlčí, potom hľadá výhovorky a nakoniec sa tvári, akoby udalosti v Odese boli bežným denným folklórom … na konci udalostí budú desiatky mŕtvych, množstvo zranených a množstvo otázok – ktoré nemá nikto záujem zodpovedať.

Radikáli, podporujúci nové kyjevské vedenie, dosadené krvavými udalosťami na Majdane, sa schádzajú v meste Odesa, počas spomienky na padlých hrdinov v druhej svetovej vojne. Netaja sa tým, že sú pripravení účtovať s oponentmi Kyjeva, tzv. proruskými aktivistami. Začínajú prvé zrážky, bitky na ulici a proruskí aktivisti vidia, že nemajú šancu, aby sa ubránili rozvášneným fanatikom, a rovnako ani polícia nejaví záujem zasiahnuť, a len sa nemo prizerá. Radikáli najprv podpália tábor protivládnych demonštrantov, a tí sa v zúfalstve rozhodnú vyhľadať úkryt v budove miestneho Domu odborových zväzov. Netušia, že na streche budovy sú už pripravené ďalšie skupiny útočníkov.

Čoskoro sa z domu, ktorí si zvolili za úkryt, ozývajú zúfalé výkriky a z niektorých okien začínajú šľahať plamene. Polícia sa naďalej prizerá, miestny šéf pokojne diskutuje s radikálmi na ulici, a nijako nejaví záujem zasiahnuť. Výkriky čoskoro utíchnu, privolaní hasiči uhasia horiace plamene, a keď konečne do budovy vojde polícia, všetkým sa naskytne príšerný pohľad. Rozbité okné, čiastočne obhorené steny, chodby a schodištia budovy lemované mŕtvymi telami tých, čo tu hľadali útočisko. Mŕtvoly mnohých sú čiastočne obhorené, nie zhorené, ako pôvodne tvrdili médiá. Neskôr vychádza najavo, že radikáli chytali utečencov, obliali im hlavy a ruky horľavou zmesou a zapálili. Ak chytili náhodou nejakú ženu, najprv ju mučili, znásilnili a nakoniec upálili zaživa.

Výsledkom vyčíňania banderovských bánd je štyridsaťšesť mŕtvych a vyše dvesto zranených. Niektoré zdroje uvádzajú menej mŕtvych a viac zranených, ale to nie je podstatné. Podstatné je niečo iné – napriek oficiálnym vyjadreniam Kyjev nejaví záujem o vyšetrenie udalostí a potrestanie vinníkov. Rovnako aj z Bruselu, ktorý podporuje prevratom dosadenú vládu, zaznievajú len prázdne slová a výhovorky.

17.júla 2014 dochádza k zostreleniu malajzijského lietadla na Ukrajinou.  Bilancia je tragická – 298 mŕtvych, neprežil nikto. Svetom sa ozývajú pobúrené reakcie, a hoci sa vyšetrovanie tragédie ešte ani nezačalo, Brusel a Biely dom majú vo veci jasne – vinníkmi sú protivládny povstalci, podporovaní Ruskom. Krajiny, odkiaľ pochádzali obete, žiadajú zriadenie medzinárodnej komisie, ktorá by prípad riadne vyšetrila. Na účasti pri vyšetrovaní má záujem aj Rusko, ale hoci ho obviňujú, je odmietnuté. A rovnako aj – Malajzia … prečo ?

Bolo prisľúbené, že priebežné výsledky vyšetrovania sa budú pravidelne zverejňovať. Realitou však bolo oznámenie o utajení výsledkov, a to sotva po niekoľkých týždňoch. Prečo ? Neustále však padali prehlásenia o vine povstalcov, pričom dôkazy nikto doteraz nepredložil. Rusko navrhlo rekonštrukciu havárie, ktorú okamžite “ bojovníci spravodlivosti “ odmietli. Prečo ?

Odpoveď je jednoduchá – nejde o objektívne vyšetrenie udalostí, ale vypracovanie správ v súlade so záujmami Berlína, Bruselu a Bieleho domu. Ide o prednesenie správy, ktorá bude slúžiť len na manipuláciu verejnej mienky proti Rusku. Nejde o spravodlivosť, ide o politické záujmy. V mene týchto záujmov pripravili zástupcovia pozostalých žaloby, ktoré chcú podať na americkom súde, hoci ten nie je oprávnený konať … nič lepšie nesvedčí o skutočných cieľoch údajných bojovníkov za spravodlivosť a potrestanie vinníkov.

Svet je pobúrený bezmála tristo obeťami zostrelenia lietadla, ale tvrdošijne mlčí v otázke obetí krviprelievania v Odese. Prečo ? Preto, lebo by musel priznať, že Brusel, Berlín a Biely dom podporujú – fašizmus na Ukrajine. Hnedý mor, ktorý stál životy desiatky miliónov ľudí … A kto podporuje fašizmus – je sám fašista. A kto podporuje fašistov na Ukrajine ? Ľudia, ktorí pobúrene žiadajú potrestanie Ruska za to, že podalo pomocnú ruku Krymu, ktorý o pomoc a podporu otvorene požiadal. Kto najviac kritizuje Rusko ? Ľudia, ktorí bez škrupulí podpísali zákony na diskrimináciu menšín vo vlastných krajinách.

Koho teda podporuje Brusel v našom mene ? Banditov, vrahov a fašistov. Ľudí, ktorí nepohli prstom, aby vyšetrili udalosti v Odese, hoci to bolo ich povinnosťou. Ľudí, ktorí sa prizerali na vraždenie v Odese a nezasiahli, hoci to bolo ich povinnosťou. Ľudí, ktorí žiadajú dôsledné kontroly ruských humanitárnych konvojov, či sa v nich nenachádza vojenský materiál, pričom ho sami Ukrajine – predávajú.

Viete, ako týchto ľudí volali naši rodičia a prarodičia ? Gestapácke svine … a ak raz budete premýšľať nad tým, prečo vznikli odsudzované Benešove dekréty, spomeňte si aj na nemeckú kolónu v Československu, či dnešnú americkú na Ukrajine. Spomeňte si na ich obete, spomeňte si na zničené majetky, vypálené obchody, zbitých či zavraždených ľudí, ktorí otvorene poukazovali na špinavé a nebezpečné praktiky “ sudeťákov „.

Pretože aj vtedy vznikol požiar cvičením a vyzbrojovaním extrémistov, a vieme dobre, kam to viedlo.